Πρωτοβουλία Αστυνομικών: “Απερίφραστη καταδίκη της καταστολής της Κυβέρνησης σε βάρος των πυροσβεστών”

Ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης “Πρωτοβουλία Αστυνομικών” αναφορικά με τα επεισόδια που προκάλεσαν εποχικοί Πυροσβέστες στην πρόσφατη κινητοποίησή τους, έξω από το Υπουργείο στο Μαρούσι

Αναφέρει το κείμενο της συνδικαλιστικής ανακοίνωσης, «Απερίφραστη καταδίκη της καταστολής της κυβέρνησης σε βάρος των πυροσβεστών. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η εντολή της κυβέρνησης να απαντήσει με ΜΑΤ, δακρυγόνα και κρότου λάμψης στη σημερινή πορεία των πυροσβεστών. Ο αυταρχικός κατήφορος και η πολιτική αλητεία δεν έχουν τέλος.

Το έργο χιλιοπαιγμένο σε επαναλήψεις και αισχρό κάθε φορά. Αυτούς που έλεγαν ήρωες το καλοκαίρι στις φωτιές ή στις πλημμύρες τον προηγούμενο μήνα, τώρα που διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους, όπως η μονιμοποίηση τους, μετατράπηκαν σε ταραξίες και χούλιγκαν. Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν ξύλο και καταστολή σ’ αυτούς που διεκδικούν το αυτονόητο.

Ας θυμηθούμε όμως, το ίδιο δεν έγινε με τους γιατρούς μέσα στη πανδημία σ’ όλες τις κινητοποιήσεις τους, το ίδιο σε μαθητές, το ίδιο στους καθηγητές και δασκάλους στις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους, το ίδιο στους φοιτητές, την ίδια αντιμετώπιση είχαν οι διαδηλωτές την 17η Νοέμβρη πέρυσι. Για να μην αναφερθούμε στο αποκορύφωμα με την στάση της κυβέρνησης ως επί κυρίαρχου (καταχτητή) στη Λέσβο και στη Χίο δύο χρόνια πίσω σχεδόν.

Το ίδιο μοντέλο εφήρμοσε και στους συναδέλφους πυροσβέστες. Είμαστε μαζί τους στα δίκαια αιτήματα τους. Μόνο στο δρόμο με αγώνα, με στόχο και στρατηγική χωρίς υποχωρήσεις μπροστά στην κάθε κυβέρνηση νικάς. Μόνο έτσι κερδίζεις αυτό που σου ανήκει. Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους πυροσβέστες. Όσο και αν προσπαθούν να μας βάλουν απέναντι τους εμείς θα σταθούμε στο πλευρό τους».