Πρωτομαγιά .. σαν να ήταν Πάσχα!- Μέτρα αποτροπής κυκλοφορίας εν όψει του τριημέρου με ελέγχους και πρόστιμα

Φέτος το Μάιο, δεν θα τον πιάσουμε στις εξοχές! Λουλούδια θα μαζέψουμε σε .. εικονική πραγματικότητα καθώς βουνά, πάρκα και θάλασσα θα μπορούμε  να τα δούμε.. σε φωτογραφίες

Μετά τον επιχειρησιακό σχεδιασμό «σούβλισμα οβελία σε αυλές και μπαλκόνια» την Κυριακή του Πάσχα , σε αποτροπή όσων είχαν προετοιμαστεί για τραπεζώματα με φίλους συγγενείς και γενικότερα με κόσμο, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ “ανοίγεται” και πάλι,  εν όψει τριημέρου, για Πρωτομαγιά σε κήπους και αυλές!

Τα μέτρα που έχουν τεθεί ως προτεινόμενα εξετάζεται να ληφθούν από την Πέμπτη 30 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 3 Μαϊου, με τις ίδιες δυνάμεις που είχαν υπηρεσιακή διάθεση στην εφαρμογή των μέτρων του Πάσχα, να διατίθενται και ενόψει τριημέρου Πρωτομαγιάς. Σταθμοί ελέγχου, στα οδικά δίκτυα όλης της επικράτειας, καθώς ενδεικτικά μόνο για την Αττική αναφέρονται περίπου 150 σημεία ανά τομέα, προκειμένου να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις, αλλά και να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Μπλόκα σε ανάπτυξη από την Πάρνηθα μέχρι το παραλιακό μέτωπο , καθώς εκτός από τις εθνικές οδούς, την Αττική Οδό, και σε κομβικούς οδικούς άξονες που συνδέουν την ΒορειοΑνατολική με τη ΝοτιοΑνατολική Αττική και τις περιαστικές περιοχές, στις οποίες διατηρούν εξοχικές οικίες.

Περιπολικά με μεγάφωνα με το ηχογραφημένο μήνυμα θα ενημερώνει του πολίτες, όταν εντοπίζονται σε μαζική κίνηση και παρατηρείται συνωστισμός, ενώ εικόνα στο ΚΕΠΙΧ θα λαμβάνουν οι Αξιωματικοί επιφορτισμένοι με τα μέτρα από τα δύο ελικόπτερα της ΕΛΑΣ και τα drones τα οποία διαθέτουν τα επιτελεία ανά την επικράτεια.

Εξετάζεται ως ενδεχόμενο σε αποτροπή των άσκοπων μετακινήσεων μεταξύ Περιφερειών, να εφαρμοστεί εν νέου η απαγόρευση κυκλοφορίας για ορισμένο χρονικό διάστημα και με ΠΝΠ να ενεργοποιηθεί ο διπλασιασμός του διοικητικού προστίμου στα €300 , με αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας για 60ημέρες.

«Μελετάμε κάθε βήμα με τη βοήθεια των επιστημόνων. Η μετάβαση στην κανονικότητα θα πραγματοποιηθεί σε διαδοχικές φάσεις και με αποστάσεις 14 ή και παραπάνω ημερών. Θα προχωρούμε βδομάδα με βδομάδα με ενδιάμεσο διάστημα αξιολόγησης. Πιθανόν σε κάποιες περιπτώσεις να χρειαστεί να πατάμε φρένο και να επανερχόμαστε σε προηγούμενα μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά στη διάρκεια της ενημέρωσης το απόγευμα της Πέμπτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.