Ελληνικό: Εισαγγελική παρέμβαση και για την ψυχιατρική κλινική

Προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών όπως προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα

Κατεπείγουσα ποινική προκαταρκτική έρευνα, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης , για την ψυχιατρική κλινική στο Ελληνικό, με 300 νοσηλευόμενους και 170 προσωπικό , καθώς εκφράζεται ανησυχία για ύποπτο κρούσμα κορονοϊού. Προηγήθηκε η Εισαγγελική παρέμβαση στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι στην οποία λειτουργεί χώρος αιμοκάθαρσης, με τρία θετικά δείγματα.

Και στις δύο περιπτώσεις ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ζητά να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων των ιδιωτικών κλινικών και να ελεγχθούν τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

Στην κλινική στη Γλυφάδα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 300 τεστ σε νοσηλευόμενους και 170 τεστ στο προσωπικό της κλινικής, με τα αποτελέσματα των πρώτων 110 τεστ των εργαζομένων να είναι αρνητικά, ενώ αναμένονται (24/04) τα αποτελέσματα των υπόλοιπων τεστ.