Πρωτομαγιά με αντίστοιχα μέτρα της Κυριακής του Πάσχα- Εξετάζονται προτάσεις και σενάρια για σταδιακή επαναφορά

Με γενική διαπίστωση τον  έντονο προβληματισμό για τα επόμενα μέτρα, τη σταδιακή άρση μέρος των περιορισμών στην προάσπιση της δημόσιας υγείας

Η ανταπόκριση των πολιτών στα μέτρα για τον περιορισμό του συνωστισμού και των μετακινήσεων, το τριήμερο -από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα- αξιολογήθηκε θετικά με αξιολόγηση από τις βεβαιωμένες παραβάσεις και την εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Ωστόσο τα ουσιαστικά αποτελέσματα της πειθαρχίας αναμένεται να έχουν επιδημιολογική αποτύπωση σε δύο εβδομάδες, όπως σημειώνουν πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr. Το χρονικό διάστημα, συμπίπτει με τον επόμενο σταθμό ημερολογιακά, του τριημέρου της Πρωτομαγιάς την Παρασκευή (01/05). Και σε αυτή την χρονική περίοδο , με δεδομένο ότι δεν έχουμε περάσει σε φάση ανοσίας, εκφράζεται η έντονη σκέψη και την Πρωτομαγιά να τεθούν σε ισχύ μέτρα αντίστοιχα σε αυστηρότητα με αυτά της Κυριακής του Πάσχα.

Οι Έλληνες πολίτες, επέδειξαν πειθαρχία και συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης

Όπως επισημαίνεται στο NantiaReport.gr, σκέψεις για επαναφορά στην κανονικότητα – στο άμεσο διάστημα- δεν υπάρχουν. Η κατάσταση ωστόσο, δίνει το δικαίωμα στην αρμόδια επιστημονική επιτροπή, και κατ’ επέκταση στην Κυβέρνηση, να εξετάζουν το σενάριο- με προϋπόθεση να καταγραφούν θετικά αποτελέσματα- η διαδικασία σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων από τη Δευτέρα 04 Μαϊου, χωρίς ωστόσο επίσημη ενημέρωση, αλλά μεταφορά σκέψεων που έχουν τεθεί στο Κυβερνητικό επιτελείο και κάποιες εισηγήσεις από Δημάρχους.

Νάντια Αλεξίου