Μονή Πετράκη: Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός (φωτο)

Ο χώρος έχει αποκλειστεί ενώ κλήθηκε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής

Στην είσοδο της Ιεράς Συνόδου, εντόπισε (21/04-13.00) τυχαία ο κηπουρός της Μονής τη μεγάλη βαλίτσα από την οποία εξείχε λάστιχο, και καθώς δε δικαιολογούσε τη θέση της στο χώρο, λόγω των ημερών και των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η απόφαση της Ιεράς Συνόδου για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών για τους πιστούς, το θεώρησε ύποπτα αντικείμενα και ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία. Ο χώρος αποκλείστηκε ενώ στην περιοχή μετέβησαν Αστυνομικές δυνάμεις, και κλήθηκε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Κατά την ιχνηλάτηση εντός της μαύρης βαλίτσας, υπήρχε μια μεγάλη φιάλη υγραερίου συνδεδεμένη με λάστιχο, ενώ στο εσωτερικό της, εντοπίσθηκαν ευρήματα υπολείμματα καύσης. Εξετάζεται οι δράστες να επιχείρησαν να προκαλέσουν φωτιά στην αυτοσχέδια εκρηκτική κατασκευή, ωστόσο -υπό αδιευκρίνηστες συνθήκες- έδωσε ημιτελή πυροδότηση.

Οι συνοδικές υπηρεσίες δεν λειτουργούν και η Μονή Πετράκη δεν δέχεται επισκέπτες

Όπως επισημαίνεται, από την πλευρά που εντοπίσθηκε η φυάλη στεγάζονται τα κελιά των μοναχών οι οποίοι διαμένουν στη Μονή Πετράκη και το ενδεχόμενο έκρηξη θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό και μεγάλες καταστροφές.

Η υπόθεση εξετάζεται ως σοβαρή με τα έως τώρα δεδομένα, ενώ για το περιστατικό διενεργεί προανάκριση η Ασφάλεια Αττικής.