Πρωθυπουργός: Ένα«μεγάλο ευχαριστώ» στις γυναίκες και στους άνδρες του ΠΣ, της Πολιτικής Προστασίας και της ΤΑ, «δίνουν μεγάλη μάχη με μία πολύ δύσκολη πυρκαγιά».

Επίσκεψη, στο ΣΕΚΥΠΣ συνοδευόμενος από τον ΥπΠΡΟΠΟ Μιχάλη Χρυσοχοϊδη πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον ΥπΠΡΟΠΟ Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Διακόπτοντας τις διακοπές του στην Κρήτη, λόγω της φωτιάς, ο Πρωθυπουργός επέστρεψε εσπευσμένα στην πρωτεύουσα το απόγευμα (13/08) Συνοδευόμενος από τον ΥπΠΡΟΠΟ Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, βρεθηκαν στο Συντονιστικό του ΠΣ στο Χαλάνδρι.

Ο Πρωθυππουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες της πολιτείας και της κοινωνίας στο έργο των Πυροσβεστών που επιχειρούν στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς στην Εύβοια. Σημείωσε ότι ειδικά τις τελευταίες πέντε ημέρες, λόγω των πυρκαγιών σε Μαραθώνα, Ελαφόνησο και Εύβοια, οι πυροσβέστες έχουν «δώσει τον εαυτό τους», συχνά μένοντας ξάγρυπνοι, χωρίς φαγητό. «Θέλω να ξέρουν πως απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης και του θαυμασμού όλης της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επεσήμαναν ότι προτεραιότητα είναι η προστασία της ζωής των πολιτών, όπως είναι πάγια πολιτική, και εν συνεχεία η προστασία των περιουσιών τους. Ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι Ιταλία και Κροατία έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα της Ελλάδας για ευρωπαϊκή βοήθεια, στέλνοντας τέσσερα αεροσκάφη.