Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο καθ’ομολογίαν δράστης ρίψης της ναυτικής φωτοβολίδας

Ολοκληρώθηκε η τυπική δικονομική διαδικασία της αυτοπρόσωπης παρουσίας ενώπιον της Ανακρίτριας Πειραιά για τον καθ’ομολογίαν δράστη τραυματισμού με ναυτική φωτοβολίδα του αστυνομικοί μέλους διμοιρίας σε επεισόδια στου Ρέντη

Προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Πέμπτη (14/12) έλαβε από την 5η Ανακρίτρια Πειραιά ο 18χρονος καθ’ομολογίαν δράστης ρίψης της ναυτικής φωτοβολίδας η οποία τραυμάτισε βαρύτατα τον 31χρονο Υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ στα επεισόδια στου Ρέντη.

 Λίγο μετά τις 09.30 το πρωί της Δευτέρας (11/12) υπό αυξημένα Μέτρα Τάξης, ο 18χρονος Γ.Ν. μετήχθη συνοδεία Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής βίας της Ασφάλειας Αττικής, στα Δικαστήρια Πειραιά, για να απολογηθεί καθώς ο Εισαγγελέας του έχει ασκήσει Ποινική Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία.

Ο 18χρονος στην προανακριτική τους απολογία στους αστυνομικούς φέρεται να είχε υποστηρίξει ότι τη ναυτική φωτοβολίδα του χορήγησε οργανωμένος οπαδός “καθοδηγητής” στα επεισόδια στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη” σε επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Από τη νομική του υπεράσπιση δηλώνεται ότι ο 18χρονος Γ.Ν. είναι ένα παιδί το οποίο δεν έχει παρελθόν με συνδέσμους, δεν έχει συμμετάσχει σε επεισόδια και δεν είναι οργανωμένος οπαδός.