Στα Δικαστήρια Πειραιά η μεταγωγή του καθ’ ομολογίαν δράστη ρίψης της ναυτικής φωτοβολίδας

Η μεταγωγή της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, έδωσε άφιξη στο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά, για τον 18χρονο καθ’ομολογίαν δράστη ρίψης της ναυτικής φωτοβολίδας στα επεισόδια σε βάρος των αστυνομικών στου Ρέντη

Με κατεβασμένο το κεφάλι και το μαύρο του μπουφάν να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του, συνοδεία αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, της Ασφάλειας Αττικής, ο 18χρονος Γ.Ν, οδηγήθηκε στο γραφείο της Ανακρίτριας του Πειραιά για να απολογηθεί για το βαρύ κατηγορητήριο που του αποδίδεται. Συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, με συμπαραστάτες τους γονείς και τα αδέλφια του, ο 18χρονος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιων της Ανακρίτριας Πειραιά.

Ο Εισαγγελέας Πειραιά, άσκησε βαρύτατη Ποινική Δίωξη στο 18χρονο Γ.Ν. με την επιβαρυντική διάταξη του Νόμου περί Αθλητικής Βίας, για απόπειρα ανθρωποκτονίας (για τον σοβαρό τραυματισμό του Υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ), έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες,  κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού, βιαιοπραγία από κοινού, κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού, ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες.

Με επιμερισμό στις κατηγορίες κατά περίπτωση αντιμέτωποι είναι και άλλοι κατηγορούμενοι οι οποίοι περιγράφονται στη δικογραφία, και κάποιοι παραμένουν αταυτοποίητοι.

Ο δικηγόρος του 18χρονου δήλωσε για τον εντολέα του, ότι «είναι σοκαρισμένος και ρωτά για τον αστυνομικό. Δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε επεισόδια. Δεν έχει συλληφθεί ποτέ. Δεν έχει τιμωρηθεί, ούτε κατηγορηθεί ποτέ. Και δεν είναι και οργανωμένος οπαδός, όπως ακούστηκε», σημείωσε καθώς και ότι η μητέρα του ανέφερε ότι γνώριζε ότι ο γιος της πηγαίνει στο γήπεδο.

Όπως μετέφερε στο νομικό του συμπαραστάτη ο κατηγορούμενος, «ανέφερε ότι ότι ήταν μέσα στο γήπεδο και ότι κάποια στιγμή κάποια άτομα βγήκανε εκτός του γηπέδου. Μέσα σε αυτά και ο 18χρονος και προφανώς δεν ξεκίνησε από το σπίτι του παίρνοντας φωτοβολίδα. Εκεί πέρα κάποιος του την έδωσε που προφανώς είχε τέτοια πράγματα μαζί του».

«Αυτή τη στιγμή ο αστυνομικός χαροπαλεύει και το μυαλό όλων μας και της οικογένειας του 18χρονου είναι στην υγεία του αστυνομικού, να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα η υγεία του. Αυτό προέχει και αυτό ενδιαφέρει», κατέληξε ο συνήγορος του 18χρονου.