Πρόταση για αλλαγές στα ψυχοτεχνικά τεστ των Αστυνομικών.

Σε αλλαγές όσο αφορά τη διαδικασία των ψυχοτεχνικών τεστ σκοπεύει να προχωρήσει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης με αφορμή το περιστατικό με τον 47άχρονο Αστυνομικό των ΜΑΤ ο οποίος στραγγάλισε την 7άχρονη κόρη του, στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης.

Δυσαρέσκεια εκφράζει σύμφωνα με πηγές του υπουργείου ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, όταν ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά για την υπόθεση του 47άχρονο Αστυνομικό των ΜΑΤ Μάκη Κατρανιά ο οποίος στραγγάλισε την 7άχρονη κόρη του Χρύσα, στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, για τον τρόπο που γίνονται οι σχετικές εξετάσεις των Αστυνομικών ενώ φέρεται να ανέφερε ότι προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγές, στον ισχύοντα Ν.3169/2003 οπως εφαρμόζεται.
Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, το διάστημα 2003-04 είχε διαγνωσθεί αγχώδης διαταραχή στον 47άχρονο Αρχιφύλακα, ενώ το 2011 και το 2013, πέρασε και από ιατρική επιτροπή η οποία γνωμοδότησε ότι δεν συντρέχει λόγος να του αφαιρεθεί το όπλο.
Συνάδελφοί του, τον χαρακτηρίζουν εσωστρεφή, ενώ αναφέρουν ότι ο 47χρονος δεν είχε απασχολήσει την υπηρεσία του για ζητήματα συμπεριφοράς.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport