Προσποιούμενος τον Αστυνομικό ασελγούσε σε βάρος ανηλίκων – Διάταξη δημοσιοποίησης στοιχείων του “ποδηλάτη”

Με Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 33άχρονου δράστη ασέλγειας σε βάρος ανήλικων κοριτσιών, τις οποιες προσέγγιζε  με το ποδήλατο.

Ο 33άχρονος ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ Εμμανουήλ του Δημητρίου και της Ευαγγελίας, γεννηθέντα στις 24-7-1984 στο Μαρούσι Αττικής, συνελήφθη (30/03) στην Αθήνα από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για αποπλάνηση ανηλίκου.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη μεταξύ άλλων και για αποπλάνηση ανηλίκου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

drak-pod-2

 

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 33άχρονος εντόπιζε ανήλικες μαθήτριες (11 έως 17 ετών) και τις ακολουθούσε με ποδήλατο μέχρι την είσοδο των οικιών τους. Προσποιούμενος κάποιες φορές τον Αστυνομικό, ισχυριζόταν ότι διενεργεί έρευνα για κλοπή στο σχολείο τους και εξανάγκαζε τις ανήλικες σε σωματική έρευνα ενεργώντας σε βάρος τους ασελγείς πράξεις.

Από το 2011 έως και την ημέρα της σύλληψης του, ο 33χρονος Σαμουήλ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ -με την ίδια μέθοδο δράσης- διέπραξε έξι αποπλανήσεις σε βάρος ανήλικων κοριτσιών, σε Πατήσια, Κολωνό, Βοτανικό, Ομόνοια και Άγιο Παντελεήμονα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ποδήλατα, που χρησιμοποιούσε κατά την παράνομη δράση του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης δυνάμει του οποίου συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Να σημειωθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί πως τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια, ωστόσο σε τέτοιες περιπτώσεις ο φόβος των θυμάτων οδηγεί στην απόκρυψη των περιστατικών.

Ο 33άχρονος ήταν γνωστός στις Αστυνομικές Αρχές, αφού είχε καταδικαστεί και είχε εγκλειστεί στις φυλακές Τρίπολης από 13/10/12 έως 5/4/13 για βιασμό ενήλικης και στις φυλακές Μαλανδρίνου από 10/11/13 έως 11/4/14 για ληστεία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική του δράση καθώς με τις πράξεις αυτές προσβάλλεται το έννομο αγαθό της ανθρώπινης αξίας καθώς επίσης αποσκοπεί και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό ομοειδών εγκλημάτων που πιθανότατα τέλεσε σε βάρος άλλων θυμάτων.

Στο πλαίσιο διακρίβωσης της δράσης του 33άχρονου, η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς και 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.