Προσωρινά κρατούμενη η Ελληνίδα μοντέλο, που μετέφερε 2,6kg κοκαΐνης

Προφυλακιστέα κρίθηκε μεχρι τη δίκη της, η 19άχρονη Ίρις Μελισσαροπούλου, μοντέλο από την Ελλάδα, που συνελήφθη στο Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ να μεταφέρει 2,6kg κοκαΐνη στη χειραποσκευή που κατείχε.

Κατά την ακρόαση της από το Δικαστήριο του Δυτικού Kowloon (22/11), η 19άχρονη Ίρις Μελισσαροπούλου, η οποία δηλώνει μοντέλο με ελληνική υπηκοότητα, κρίθηκε προφυλακιστέα, μεχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2018, οπότε και ορίσθηκε η δίκη της, κατηγορούμενη για κατοχή και εμπορία σκληρών ναρκωτικών.

modelo

Το μοντέλο σύμφωνα με το ρεπορτάζ της South China Morning Post, συνελήφθη τη Δευτέρα (20/11) σε δειγματολειπτικό έλεγχο από τις τελωνειακές Αρχές στο Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, να μεταφέρει 2,6kg κοκαΐνη με το ύψος τιμής στο “δρόμο” να ανέρχεται στα $2.4εκτ (HK)

Σε βάρος της 19άχρονης Ελληνίδας, ο Εισαγγελέας της άσκησε ποινική δίωξη για παράνομη διακίνηση μεγάλης ποσότητας επικίνδυνων ναρκωτικών, κι όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, το νεαρό μοντέλο ξέσπασε σε κλάματα.

image (2)

Στις φωτογραφίες του shanghaiist.com, και βιντεοληπτικό υλικό των εγχώριων ΜΜΕ, κατά τη σύλληψη της 19άχρονης Ειρήνη (Ίρις) Μελισσαροπούλου, οι Τελωνειακοί προχώρησαν στη μεταγωγή της, καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, με κουκούλα ώστε να προστατευτούν τα προσωπικά της δεδομένα, ενώ τα στοιχεία της δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Στο Χονγκ Κονγκ, το αδίκημα της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών επιφέρει μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης και πρόστιμο ύψους $5 εκατομμυρίων (HK) σύμφωνα με τη Διακήρυξη Επικίνδυνων Ναρκωτικών ενώ είναι ιδιαιτέρως αυστηρός ο Νομός για αλλοδαπούς υπηκόους.

____________

* South China Morning Post, shanghaiist.com