“Το προσωπικό ελάχιστο και το μεταναστευτικό στα κόκκινα. Η νέα ηγεσία να μην αρκεστεί στις διαπιστώσεις, να θέσει τα πράγματα προς το συμφέρον της κοινωνίας και της Χώρας”

Με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ και παράδοση χαρτοφυλακίου από τον απερχόμενο Αντιστράτηγο, σχόλιο του Προέδρου της ΠΟΣΥΦΥ*

“Πριν δυο και πλέον χρόνια, η ΠΟΣΥΦΥ σε ευρεία σύσκεψη με τον απερχόμενο Αρχηγό αλλά και την τότε ηγεσία, είχε θέσει το ζήτημα της μείωσης του προσωπικού των Υπηρεσιών Συνοριακής φύλαξης και δίωξης παράνομης μετανάστευσης αλλά και των τελευταίων προσλήψεων των συνοριακών φυλάκων που είχαν πραγματοποιηθεί το 2002, λέγοντας πως τα χρόνια είναι πολλά που έχουν να γίνουν προσλήψεις, αποκαλύπτοντας την τεράστια λειψανδρία του προσωπικού στον κλάδο του μεταναστευτικού.

Η απάντηση του τότε Αρχηγού, διαφωτιστική. “Όταν έχει να εισέλθει στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας δύο και πλέον χρόνια αστυνομικό προσωπικό από πανελλήνιες και έχουν προκληθεί σοβαροί τριγμοί, μπορώ να αντιληφθώ τι έχει προκληθεί όταν οι τελευταίες προσλήψεις συνοριακών φυλάκων έχουν πραγματοποιηθεί πριν σχεδόν δέκα πέντε χρόνια”.
Σήμερα βέβαια τα πράγματα, είναι πολύ χειρότερα αφού προχωρήσαμε και σε κατάργηση Υπηρεσιών Συνοριακών Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης στο όνομα ..της αναδιάρθρωσης. Το προσωπικό ελάχιστο και το μεταναστευτικό στα κόκκινα !
Ευχής έργο, η νέα ηγεσία να μην αρκεστεί στις διαπιστώσεις αλλά να θέσει τα πράγματα προς το συμφέρον της κοινωνίας και της Χώρας. Να αξιολογήσει και να αποφασίσει με τα δεδομένα που της προσφέρονται, πως θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο της λειψανδρίας – του προσωπικού που βρίσκεται στο δρόμο – και που λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις”, ανέφερε ο Παναγιώτης Χαρέλας.