Προσαγωγή Καλαϊτζίδη στην Κρατική, από το κέντρο της Αθήνας

Προσαγωγή του ανιεξουσιαστή και μέλους της συλλογικοτητας του Ρουβίκωνα, Γιώργου Καλαϊτζίδη, από Αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας, στο κέντρο της Αθήνας.

Αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας της Ασφαλειας Αττικής, εντόπισαν στο κέντρο της Αθήνας (31/05-14.50) να κινείται στην Εδουάρδου Λω, τον αντιεξουσαστή και μελος της συλλογικότητας Ρουβίκωνας, Γιώργο Καλαιτζίδη.

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, συμμετείχαν σε ανάπτυξη μέτρων στο κέντρο της Αθήνας, ως ενισχυτική, λογω της μετακίνησης επισήμων προς τη Μητρόπολη Αθηνών για την τελετή, στον εκλιπών Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, εντόπισαν τον Καλαιτζίδη, με μαυρο καπέλο ντυμένο σπορ- φορμα και τζιν παντελόνι- και κρίθηκε η κίνησή του ύποπτη. Άμεσα δώθηκε εντολή για συνδομή στην Ασφάλεια, από πληρώματα της Άμεση Δράσης, και αφού ακινητοποίησαν τον Καλαϊτζίδη, προχώρησαν στην προσαγωγή του στην Κρατική Ασφάλεια.

Νωρίς το πρωί, είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ο καταδικος τρομοκράτης Σάββας Ξηρός, για ιατρικό έλεγχο, ενώ παραμένει στο ίδιο Νοσοκομείο, νοσηλευόμενος, μετά την τρομοκρατική σε βάρος του ενέργεια με έκρηξη τρομοδέματος (25/05-18-30) μέσα στο θωρακισμένο όχημα της συνοδείας του, ο πρωην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Ειχε προηγηθεί το μεσημέρι της Τρίτης (30/05) καταδρομική παρέμβαση, δυο μελών της συλλογικότητας του Ρουβίκωνα, εξω από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ_ΤΡΙΚΑΚΙΑ_ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

 Οι ταραξίες φώναξαν προκλητικά συνθήματα και απέρριψαν τρικάκια – «Όσοι γίνουν πρωθυπουργοί όλοι τους θα πεθάνουν» στίχο τραγουδιού του Μ. Βαμβακάρη, και «Σε πήραν απ’τις τράπεζες σε βάλαν στη βουλή, Παπαδήμο ψόφα να κάνουμε γιορτή»- στην είσοδο του Νοσοκομείου και απομακρύνθηκαν προς την περιοχή του Κολωνακίου. Από αναζητήσεις δεν ακολούθησε καμία προσαγωγή.