Βουλή: Έλεγχος και σφράγιση της εισερχόμενης αλληλογραφίας σε διπλό έλεγχο (ΦΩΤΟ)

Επανεξέταση του πρωτοκόλλου διαβαθμισμένων ελέγχων και αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην εισερχόμενη αλληλογραφία, δεμάτων και φακέλων, εφαρμόζονται στη Βουλή μετά την έκρηξη παγιδευμένου δέματος στον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Στη φωτογραφία την οποία δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αποτυπώνεται φάκελος αλληλογραφίας ο οποίος απεστάλη στη Βουλή, έχει περάσει από διπλό έλεγχο ώστε να ενεχειριστεί στο φυσικό παραλήπτη.

ΤΡΟΜΟΔΕΜΑ_ΒΟΥΛΗ_ΕΛΕΓΧΟΣ_ΕΛΤΑ
Πηγή φωτο: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Στις νέες διατάξεις στο διαβαθμισμένο πρωτόκολλο ασφαλείας, με κατεπείγουσα διαταγή που υπογράφει ο Φρούραρχος της Βουλής, προς την Υπηρεσία Ασφαλείας του Κοινοβουλίο, ορίζεται ότι εφεξής ο έλεγχος της εισερχόμενης αλληλογραφίαςπλέον γίνεται έλεγχος στα x-ray και ταξινομείται με σφραγίδα “Ελέγχθηκε”, και υπογραφή με ονοματεπώνυμο του Αστυνομικού ο οποίος διενήργησε τον έλεγχο.

Επισημάνσεις για “ύποπτες” ενδείξεις στην αλληλογραφία, προς τους Αστυνομικούς της Βουλής

Για την εισερχόμενη αλληλογραφία η οποία διακινείται προς τη Βουλή μέσω ΕΛΤΑ, θα συγκεντρώνεται σε σάκους αλληλογραφίας και θα ελέγχεται δύο φορές την ημέρα, από μεικτό κλιμάκιο της ΔΕΕΜΣΑΣ. Παρουσία του υπαλλήλου των ΕΛΤΑ τα στοιχεία του οποίου θα καταχωρούνται, και στη συνέχεια η αλληλογραφία θα ελέγχεται από το μηχάνημα x-ray.

Στην κατεπείγουσα διαταγή απαγορεύεται η παραλαβή απο το προσωπικό της Βουλής, εισερχόμενης αλληλογραφίας απο τα ΕΛΤΑ τα Σαββατοκύριακα, καθώς πλέον απαγορεύεται η είσοδος υπαλλήλων courier για διανομή αλληλογραφίας. Και σε αυτή την περίπτωσή, θα καταχωρείται στο βιβλίο εισερχόμενης αλληλογραφίας ονομαστικά η ιδιότητα του κομιστητης αλληλογραφίας, καθώς και του αποστολέα με τον έλεγχο, Να διενεργείται στο κεντρικό φυλάκιο της Βουλής, απο τη Β.Σοφιας.