Προπύλαια: Επεισόδια από άτομα του χώρου- Χρήση από ΜΑΤ

Επεισόδια πριν την έναρξη προγραμματισμένης μαθητικής πορείας, με κουκουλοφόρους να ξηλώνουν πεζοδρόμιο και μάρμαρα και να ενεργούν επιθέσεις σε βάρος Αστυνομικών.

(06/12-13.15) Περίπου 400ατομα οι συμμετέχοντες στη μαθητική πορεία με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος.

18811094

Με καταδρομική επιχειρησιακή τακτική, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε κλούβα της Αστυνομίας σταθμευμένη στη Ρήγα Φεραίου, μεταξύ Ακαδημίας και Πανεπιστημίου στο ύψος των Προπυλαίων.

Αμεση ανταποκριαη των Αστυνομικών της διμοιριας και σε αντικείμενα που δέχθηκαν- ξήλωσαν και τους πέταξαν παγκάκι- έκαναν χρήση χημικών και κρότου λάμψης σε απώθηση των κουκουλοφόρων, για να αποτρέψουν την κίνηση τους προς την Ακαδημίας, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν κανονικά.
IMG_20171206_122341

Τα επεισόδια από την ομάδα των ταραξιών συνεχίστηκαν. Απέρριψαν φωτοβολίδες, προκάλεσαν εμπρησμούς και ξήλωσαν παγκάκια στον πεζόδρομο της Σίνα. Ταραξίες κουκουλοφόροι σε οργανωμένες επιθεσεις σε βαρος του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ με τις αστυνομικές δυνάμεις να ενεργούν σε καταστολή με χρήση χημικών.

Οι κουκουλοφόροι με βανδαλισμούς επιχειρούν  να σπάσουν τα κιγκλιδώματα στο Σταθμού του ΜΕΤΡΟ, που εχει κλείσει λόγω των συγκεντρώσεων και έχουν προκαλέσει εμπρησμό με φωτιές σε κάδους.
Εντολές προς τα πληρώματα των περιπολικών και τα δίκυκλα της Άμεσης Δράσης να αποφεύγουν τις διελεύσεις από το  κέντρο της Αθήνας, στα Προπύλαια.

IMG_20171206_122542

Οι κουκουλοφόροι παραμένουν στα Προπύλαια ενώ έχουν ξηλώσει πεζοδρόμια, και μάρμαρα με την αστυνομική παρουσία στην περιοχή περιορισμένη.

Οι ταραξίες έχουν “στησει” οδοφράγματα στην οδό Μασσαλίας, ενώ είναι κλειστές για την κυκλοφορία οι οδοί Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Αμαλίας και Σταδίου.

18814795

Οι κουκουλοφόροι παραμένουν στο χώρο των Προπυλαίων με τους μαθητές να βρίσκονται σε απόσταση από το σημείο των επεισοδίων.