“Διακριτική επιτήρηση από απόσταση” για τους κουκουλοφόρους οι εντολές της ΕΛΑΣ στους επιχειρησιακούς

Σε πλήρη επιφυλακή οι Αστυνομικοί της Αττικής ενόψει της πορείας στο κέντρο της Αθήνας. Ενημέρωση προς τους επικεφαλής των Υπηρεσιών για “Διακριτική επιτήρηση από απόσταση” των αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια.

256894

Τη “συμφωνία του Σαββάτου” – που δεν ευδοκιμησε- κατά Γιάννη Πανούση, σε επαναδιατύπωση του «δόγματος Παυλόπουλου» -στα εκτεταμένα σοβαρά επεισόδια του 2008- επαναφέρει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη διαχείριση των ταραξιών και των αντιεξουσιαστών στην πορεία που έχει προγραμματιστεί (06/12-17.00) για τα 9χρόνια  από το θανάσιμο τραυματισμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

18814795

Οι εντολές που έχουν διαβιβαστεί στους επικεφαλής των Αστυνομικών Υπηρεσιών, και στη συνέχεια στο μάχιμο ένστολο προσωπικό, ενόψει της προγραμματισμένης συγκέντρωσης και πορείας των αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια (06/12-17:00) αναφέρεται σε «διακριτική επιτήρηση από απόσταση”, άμεση ενημέρωση του κέντρου για την κίνηση του μπλοκ των αντιεξουσιαστών, ώστε να μην υπάρχει πρόκληση…»

256888

Την ίδια ώρα οι Αστυνομικοί της ΔΑΕΑ/ ΔΙΑΤ εμφανίζονται έντονα ενοχλημένοι και διατεθειμένοι να προβούν σε δραστικές κινήσεις, μετά και τον πρόσφατο εμπρόθετο από διαδηλωτές -πορείας του ΠΑΜΕ- τραυματισμό του Αρχιφύλακα, τον οποίο απομόνωσαν του αφαίρεσαν το κράνος και τον τραυμάτισαν στο κεφάλι.

ymetΜόνο στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας (05/12) έξι Αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ είχαν προηγηθεί και οι σοβαροί τραυματισμοί ενστόλων της ΥΜΕΤ στο Ειρηνοδικείο από οργανωμένους οπαδούς συλλογικοτήτων με (ακομα) έξι τραυματίες Αστυνομικούς.

FB_IMG_1511988535580Σε όλες τις περιπτώσεις αν και οι επιθέσεις σε βάρος των Αστυνομικών της διμοιρίας της ΔΙΑΤ- ΜΑΤ/ ΥΜΕΤ- ήταν βίαιες και με σχετική ενημέρωση προς το Κέντρο, οι διαβιβάσεις – όπως οι ένστολοι καταγγέλλουν-  κατ εντολή Ανώτατου Αξιωματικού να μη γίνει χρήση δακρυγόνων σε απώθηση των ατόμων ενώ οι Αστυνομικές δυνάμεις έγιναν αποδέκτης βίαιων επιθέσεων και ακολούθησαν συγκρούσεις.