ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλάκιο, Ορεστιάδα: Επεισόδια στο χώρο κράτησης “ασυνόδευτων ανηλίκων”- Αστυνομικός τραυματίας

Επεισόδια έχουν ξεσπάσει στο Φυλάκιο από τα “ασυνόδευτα ανήλικα” , στο χώρο έχει μεταβεί διμοιρία για καταστολή της εξέγερσης

Αστυνομικός τραυματίστηκε στα επεισόδια πού προκάλεσαν λαθρομετανάστες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, από τα αντικείμενα που απέρριψαν οι διαβιούντες στη δομή. Αφού προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές και βανδαλισμούς οι λαθρομετανάστες απέρριψαν  ηλιακούς θερμοσίφωνες και πλυντήρια, καροτσάκια και στρώματα . Τα επεισόδια ξεκίνησαν χωρίς να έχει προηγηθεί έντασης απο τα ασυνόδευτα ανήλικα που βρίσκονται στο ΚΥΤ και έλαβαν διαστάσεις.

Τα σοβαρά επεισόδια (12/05-10.30) εκδηλώθηκαν στο Φυλάκιο στο χώρο του ΠΡΟΚΕΚΑ στον οποίο στεγάζονται “ασυνόδευτα ανήλικα” λαθρομετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thrakinea.gr , η εξέγερσης που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της Τρίτης (25/03) όταν οι κρατούμενοι λαθρομετανάστες προκάλεσαν βανδαλισμούς και καταστροφές στο χώρο του ΠΡΟΚΕΚΑ και με την συνδρομή ισχυρής αστυνομικής δύναμης αποκαταστάθηκε η ηρεμία  στο χώρο .

Άμεσα στο Φυλάκιο μετέβησαν Αστυνομικές διμοιρίες, οι οποίοι είχαν υπηρεσία στον φράχτη και αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην έκτακτη κατάσταση που προέκυψε και μεταφέρθηκαν από την Ορεστιάδα στο Φυλάκιο. Κατά τη διάρκεια της εξέγερσης τα πνεύματα ήταν τεταμένα για αρκετή ώρα αργότερα , ενώ πυροσβεστικά βυτιοφόρα κλήθηκαν και προχώρησαν σε κατάσβεση εστιών φωτιάς από εμπρησμούς τους οποίους προκάλεσαν τα “ασυνόδευτα ανήλικα” λαθρομετανάστες. Στο χώρο της δομής που λειτουργεί στο Φυλάκιο, οι καταστροφές που προκάλεσαν οι λαθρομετανάστες κατά τη διάρκεια της εξέγερσης, είναι εκτεταμένες.

Αστυνομικοί σε ενίσχυση δυνάμεων αναπτύχθηκαν και περιμετρικά του Φυλακίου, καθώς οι λαθρομετανάστες επέρριπταν αντικείμενα

Αυτή την περίοδο όπως αναφέρει το thrakinea.gr , στο ΚΥΤ και στο ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου, διαβιούν περίπου 200 λαθρομετανάστες, στην πλειοψηφία κατά δήλωσή τους ανήλικοι, ενώ πρόσφατα μεταφέρθηκαν και λαρθομετανάστες οι οποίοι συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.