Προκαταρκτική στην ΕΛΑΣ για την κατάληψη της Πρυτανείας.

Εντολή προκαταρκτικής εξέτασης από τον προιστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, προς την ΕΛΑΣ, ως προς τη διερεύνηση διάπραξης αυτεπαγγελτων αδικημάτων στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ.

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε (21/10) ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διαβιβάσε προς την ΕΛΑΣ, προκειμένου να διερευνηθεί η διάπραξη αυτεπαγγελτων αδικημάτων στους χώρους του Ιδρύματος.Είχε προηγηθεί κατάθεση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης με αναφορες σε εκτιμήσεις περί διατάραξης λειτουργίας του Πανεπιστημίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης αναφέρει οτι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν καταστροφές με τη λειτουργία του Πανεπιστημίου όπως επισημαίνει, να διεξάγεται κανονικά. Αναμενεται η συμπληρωματική κατάθεση του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθώς και του Δ/ντη των Διοικητικών Υπαλλήλων (22/10) προκειμένου να εξακριβωθει το ακριβές των αναφορών του Πρύτανη, για την κατάσταση στους χώρους του Πανεπιστημίου.
Νωριτερα ο πρώην Πρύτανης καθηγητής του Πανεπιστημιου Αθηνών Γιώργος Μπαμπινιώτης, ειχε αναφέρει “εκεί που έχουν φτάσει σήμερα τα πράγμα στα πανεπιστήμια πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπιστούν σθεναρά. Πιστεύω ότι ο κ. Φορτσάκης θα χειριστεί τα πράγματα νηφάλια, σωστά και αποφασιστικά ώστε να μπει μια τάξη στο Πανεπιστήμιο”.
Θέση για την κατάσταση στο ΕΚΠΑ, πήρε και ο Υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος,
«Υπάρχει αυτοδιοίκητο στα πανεπιστήμια στα θέματα της ασφάλειας και της καθαριότητας», τόνισε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής του νομοσχεδίου για την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία. Ο αρμόδιος Υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι η πρόσβαση στην Πρυτανεία δεν μπορεί να είναι ελεύθερη χωρίς άδεια, ενώ εμφανίστηκε αντίθετος και στην απόφαση των πρυτανικών αρχών να κλειδώσει το κτίριο με τους υπαλλήλους μέσα. «Αυτό που κάνει ο πρύτανης αφορά στην Πρυτανεία, δηλαδή το διοικητήριο, όχι το κάμπους, όχι τους χώρους όπου γίνεται το μάθημα» σημείωσε ο υπουργός, διερωτώμενος «μπορώ να μπω στους χώρους ενός κόμματος χωρίς άδεια;» και προσέθεσε: “Υπάρχουν πρυτάνεις και πρόεδροι ΤΕΙ στην αίθουσα. Τουλάχιστον στις πρυτανείες ουδείς δικαιούται να εισέρχεται και να μην δίνει λογαριασμό.”

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport