Aναληψη ευθυνης για τον εμπρησμό στο αυτοκίνητο του ψυχιάτρου Κώστα Παρασχάκη, πολιτευτή της Χρυσής Αυγής.

Με ένα ανυπόγραφο κείμενο (21/10- 14.36) το οποίο αναρτήθηκε ως “αντιφασιστική ανάληψη ευθύνης” στον διαδυκτικαό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του Αντιεξουσιαστικού χώρου, γίνεται περιγραφή και αναφορά στην εμπρηστική ενέργεια στο αυτοκίνητο του ψυχιάτρου Κώστα Παρασχάκη, πολιτευτή της Χρυσής Αυγής, έξω από το σπίτι του.

Στο κείμενο της προκήρυξης, με τίτλο “πόλεμος στην Καθαρότητα απ όπου κι αν προέρχεται”,  οι συντάκτες αναφέρονται στις πολιτικές εκφάνσεις της δεξίας, “όταν θυμηθεί κανείς τη δήλωση του σημερινού πρωθυπουργού Α.Σαμαρά πριν λίγα χρόνια πως «το να είσαι έλληνας δεν είναι μόνο επιταγή αίματος, είναι και τιμή» αντιλαμβάνεται πως δεν υπάρχει διαφορά αντίληψης και λογικής από τις θεωρήσεις των ναζί της δεκαετίας του ’30. Τότε πλέον θα δει καθαρά τη σύμπλευση, τη διαπλοκή και το σφιχταγκάλιασμα της δεξιάς της ΝΔ υπό το Μπαλτάκο, το Σαμαρά και τον Κρανιδιώτη μέχρι το σκοταδισμό της ελληνικής εκκλησίας, ως το μακρύ χέρι του εθνικού κορμού τη Χ.Α”.
Σε άλλο σημείο του κειμένου, γίνεται αναφορά στις εκλογές του ιατρικού συλλόγου, κατά τις οποίες η ο προσκείμενος συνδιασμός στη Χρυσή Αυγή, εξέλεξε αντιπροσώπους “Έτσι λοιπον με αφορμή τις εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών στις 12 και 13 Οκτώβρη και την κάθοδο των παρακρατικών νεοναζί της Χ.Α. με το ψηφοδέλτιο «Ιατροί του Έλληνισμού» (με απόψεις σαν τις προαναφερόμενες, και φυσικά με υπόσχεση για παροχή ιατρικής περίθαλψης μόνο για Έλληνες) αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τον επικεφαλή του ψηφοδελτίου Κωνσταντίνο Παρασχάκη, δείχνοντας ότι οι άρρωστες και εμετικές απόψεις τους δεν μένουν αναπάντητες. Έτσι λοιπον την Τρίτη 15/10 πυρπολήσαμε το όχημα του το οποίο βρισκόταν στην πυλωτή της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει, στην οδό Αγίου Γεωργίου στην Πεύκη.”
Με αναφορά στο ανυπόγραφο κείμνο στο βιογραφικό του ψυχιάτρου Κώστα Παρασχάκη, ο συντάκτης του κειμένου, αναφέρει ” ο Παρασχάκης είναι διευθυντής ψυχιατρικής κλινικής στο ΨΝΑ, μεγαλοστέλεχος της Χρυσης Αυγής και πρωην τοπάρχης της στο Λασίθι. Ήταν ο «γνωστος» γιατρός ο οποίος έδινε σωρηδόν ιατρικά πιστοποιητικά πνευματικής καταλληλότητας στα μέλη της οργάνωσης ώστε να μπορούν ανενόχλητα να βγάζουν άδειες για όπλα. Επίσης είναι εκείνος που έχει δώσει ουκ ολίγες φορές ιατρικές βεβαιώσεις για αναβολές σε δικαστήρια μελών της οργάνωσης..”

Στο ανυπόγραφο κείμενο, παραθέτουν την εκδοχή κατά την κρίση των συντακτών της ανάληψης, για την εμπρηστική ενέργεια στο αυτοκίνητο του πολιτευτή της Χρυσής Αυγής, “τέλος έχει καλέσει τηλεοπτικά στρατιωτικούς να πάρουν τα όπλα για να σώσουν τη χώρα. Εμείς θα του πούμε πως ούτε ο στρατός, ούτε το αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας από το σπίτι του, ουτε τα λεφούσια των αντιτρομοκρατικάριων που βρίσκονταν πέριξ της οδού Βύρωνος και όχι μόνο (με αφορμή την εισβολή στο πατρικό σπίτι του συντρόφου Αντώνη Σταμπούλου) κατάφεραν να σώσουν το αυτοκίνητό του από το να μετατραπεί σε κάρβουνο…”
Στο τέλος του κειμένου, καταλήγει με απειλές και προσκλητήριο προς τους ομοϊδεάτες του “χώρου”, “να μην αφήσουν σε χλωρό κλαρί το ναζιστικό βραχίονα του καθεστώτος ώστε να υπενθυμίσουμε πως οι δρόμοι ανήκουν στους αγωνιστές και όχι σε όσους οραματίζονται καθαρές φυλές”.