Προφυλακιστέος ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης

Δυο μήνες μετά την άσκηση Ποινικής Δίωξη για ένα βιασμό και δύο απόπειρες, ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε προφυλακιστέος

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας αποφάσισαν (27/07) την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη ο οποίος τις επόμενες ώρες θα λάβει φυλακιστήριο για εγκλεισμό σε Σωφρονιστικό Κατάστημα.

Ο ηθοποιός κλήθηκε (27/07) από την 15η τακτική Ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα, υπό άκρα μυστικότητα και απολογήθηκε για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών, ωστόσο οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν Ανακρίτρια και Εισαγγελέα καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ως Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης, να επιλέγει ο εγκλεισμός του, είτε στις φυλακές Τρίπολης οπου κρατείται και ο Δημήτρης Λιγναδης.

Για την υπόθεση κλήθηκαν και κατέθεσαν ήδη τα τρία φερόμενα θύματα, επιβεβαιώνοντας όσα κατέθεσαν και στον Εισαγγελέα, καθώς έχουν καταθέσει και μάρτυρες της υπόθεσης.

Σημειώνεται, ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται σε θέατρα στα οποία εργαζόταν είχε προβεί -όπως καταγγέλλεται- σε ασελγείς πράξεις.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη και λόγω ώρας, ο ηθοποιός εχει μεταχθεί στη ΓΑΔΑ όπου θα τεθεί σε χώρο κράτησης και το πρωί της Τετάρτης (28/07) θα ακολουθήσει η μεταγωγή του για το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης.