Έκτακτη ενημέρωση για την πυρκαγιά σε Σταμάτα, Ροδόπολη, και Διόνυσο Αττικής

Έκτακτη ενημέρωση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων για την πυρκαγιά σε Σταμάτα, Ροδόπολη, και Διόνυσο Αττικής

Συνολικά σε τέσσερις προσαγωγές έχουν προβεί οι Αρχές για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε (27/07-11.50) στη Σταμάτα Αττικής και έκαψε και σπίτια, όπως ενημέρωσε σχετικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όσον αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, πέραν του σεναρίου του εκούσιου εγκληματικού εμπρησμού που εξετάζουν οι διωκτικές αρχές, αστυνομικές πηγές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από μελισσοκόμο που ετοίμαζε καπνό για τα μελίσσια του.

Τις έρευνες διεξάγει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και σύντομα οι Αρχές θα καταλήξουν σε συμπεράσματα.

Οπως ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπήρξε άμεση καθολική και πολύ στοχευμένη κινητοποίηση, ενώ ήταν σε κοινή κινητοποίηση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά στο Κέντρο Επιχειρήσεων και με τον γενικό γραμματέα, Βασίλειο Παπαγεωργίου, στον εναέριο συντονισμό.

«Οι πυροσβέστες έδωσαν μία πολύ γενναία μάχη με τις φωτιές που υπήρχαν μέσα στις γειτονιές, μέσα στις πόλεις, στους δρόμους και διέσωσαν περιουσία και τις πολύτιμες ζωές των συμπολιτών μας. Το ίδιο και οι εθελοντές αλλά και οι αστυνομικοί που πήραν όλα τα μέτρα προκειμένου να εκκενωθούν οικισμοί και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές», υπογράμμισε.

«Είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα και βοηθιούνται σε αυτό και από τις δυνάμεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Είμαστε όλοι εδώ νυχθημερόν και θα προστατεύσουμε με απόλυτη προσήλωση με απόλυτη αφοσίωση το περιβάλλον, τα πολύτιμα δάση μας, τους ευαίσθητους οικισμούς που βρίσκονται μέσα ή πέριξ των δασών, κυρίως εδώ στην Αττική, και φυσικά είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τις ανθρώπινες ζωές», σημείωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε γενική επιφυλακή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας καθώς είναι πολύ δύσκολες αυτές οι μέρες λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.