Προφυλακιστέος ο Αλγερινός που εκδόθηκε στο Βέλγιο.

Στον 33χρονο, Αλγερινό ο οποίος εκδόθηκε με αίτημα των Βέλγικων Αρχών, απαγγέλθηκαν κατηγορίες και προφυλακίσθηκε, ανακοίνωσε (29/01) η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

“Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, ο ονομαζόμενος Όμαρ Νταμας, γεννηθείς το 1982 και αλγερινής υπηκοότητας, εκδόθηκε στο Βέλγιο από τις ελληνικές αρχές. Σήμερα το πρωί απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες από τον ανακριτή για συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης και προφυλακίσθηκε”, αναφέρει η εισαγγελία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
O 33χρονος Αλγερινός, είχε συλληφθεί (17/01) στην Αθήνα ως ύποπτος για επαφές με το τζιχαντιστικό πυρήνα κι εκδόθηκε στις Βρυξέλλες κατόπιν αιτήματος που είχε υποβληθεί.
Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα “Λα Ντερνιέρ Ερ” ο Όμαρ Νταμάς, είχε αποδεχτεί την έκδοσή του στο Βέλγιο, για να “αποδείξει την αθωότητά του”, καθώς επισης είχε αποδεχτεί τηλεφωνικές επικοινωνίες με ύποπτο τζιχαντιστή που είναι φυλακισμένος στο Βέλγιο, σύμφωνα με δικαστική πηγή στην Αθήνα την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κρίθηκε ύποπτος ως “δίαυλος” του  Βέλγου τζιχαντιστή Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ ο οποίος αναζητείται,ενώ φέρεται ότι ταξίδεψε στην Ελλάδα αφού πολέμησε στη Συρία.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport