Προφυλακιστέοι οι δύο από τους δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ληστείας σε βάρος του Πάνου Καλλιτση

Με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα αποφάσισαν την προφυλάκιση των των δυο κατηγορουμενων για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία σε βάρος του κομμωτή των επωνύμων Πάνο Καλλίτση και της συζύγου του Έλενας Χριστοπούλου.

received_975070839253202_wm.jpgΣτις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν ο ειδικός φρουρός και ο ποινικός, μετά τις απολογίες τους για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστείας στον κομμωτή Πάνου Καλλίτση και της σύζυγό του, τον περασμένο Ιανουάριο στον περιφερειακό Λυκαβηττού.
Ο 29άχρονος ειδικός φρουρός και ο 42άχρονος ποινικος, απολογήθηκαν ενώπιον της 11ης τακτικής Ανακρίτριας, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος στην ιδια υπόθεση, ο 35άχρονος Ιρακινός, ζήτησε κι έλαβε νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.
Και οι τρεις είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ληστείας ενω για απλή συνέργεια παραπέμφθηκε ο Ειδικός Φρουρός.
image

Ο 42άχρονος ποινικός, φέρεται να αποδέχθηκε πως συμμετείχε και πυροβόλησε σε βάρος του Πάνου Καλλίτση, «Δεν είχα ανθρωποκτόνο πρόθεση ήθελα να πάρω μόνο τα χρήματα. Πυροβόλησα για εκφοβισμό». Ο κατηγορούμενος δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη από το ζευγάρι, για την ταλαιπωρία που τους υπέβαλε με τις πράξεις του.
Ο δικηγόρος του κρατούμενου, Δημήτρης Κουσουρής, σε δηλώσεις του τόνισε πως ο εντολέας του «ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν», ενώ τόνισε ότι ο πελάτης του δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση.
image

Ο αστυνομικός κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα στην Ανακρίτρια, ενώ φέρεται να υποστηρίζει πως ο ρόλος που είχε, ήταν του “τσιλιαδόρου” για τις κινήσεις του ζευγαριού. Φερεται επίσης να ισχυρίζεται πως δε γνώριζε ότι ο 42άχρονος είχε μαζί του όπλο, ενώ πίστευε ότι πρόθεσή τους ήταν να διαρρήξουν το αυτοκίνητο για να πάρουν τις εισπράξεις. Ενώ φέρεται να υποστηρίζει, πως γνώρισε τον 42άχρονο μερικούς μήνες πριν και σε συζητήσεις που είχε με τον 42άχρονο, του είχε αναφέρει “φημη” αναφορικά με τον Καλλίτση ότι έχει δουλειά στο μαγαζί του και «κυκλοφορεί με χρήματα όταν τελειώνει την δουλειά του».
«Έπειτα από μία ώρα ήρθε στο σπίτι μου και όταν τον ρώτησα τί έγινε στο σπίτι του Καλλίτση, μου ανέφερε χαρακτηριστικά: “Έγινε μαλακία. Μου την έπεσε ο Καλλίτσης και για να τον αποφύγω αναγκάστηκα να του ρίξω”. Στο σημείο αυτό αιφνιδιάστηκα, καθώς άκουσα για πρώτη φορά από τον συγκατηγορούμενό μου ότι έφερε μαζί του όπλο μη γνωρίζοντας ακριβώς τί είχε συμβεί στην οικία του Καλλίτση, και μου ανέφερε ότι το είχε πάρει απλά για εκφοβισμό, ενώ εγώ το μόνο που πραγματικά γνώριζα -όπως αρχικά μου είχε αναφέρει ο ίδιος- ήταν ότι θα περίμενε τον Καλλίτση έξω από την οικία του μαζί με τον έτερο συγκατηγορούμενό μας προκειμένου να του κλέψουν τις εισπράξεις που έφερε μαζί του».
Ο αστυνομικός ενώπιον της Ανακρίτριας φέρεται να ζήτησε συγγνώμη από το ζευγάρι, για τη συμμετοχή του στην σε βάρος τους ένοπλη επίθεση. «Στο σημείο που με αφορά αισθάνομαι ντροπή και είμαι υπόλογος για τον τρόμο και την ταραχή που υπέστησαν, και αισθάνομαι μετανιωμένος για την πράξη μου. Πίστεψα ότι ο συγκατηγορούμενός μου θα κάνει κάποια διάρρηξη και δεν γνώριζα ότι είχε μαζί του το όπλο. Αν γνώριζα κάτι τέτοιο δηλώνω ανεπιφύλακτα ότι δεν θα συμμετείχα».
Ο συνήγορος του Ειδικού Φρουρού, Θανάσης Πλεύρης, δήλωσε μετά το πέρας της διαδικασίας, «Ο εντολέας μου ζητάει συγγνώμη και έχει μετανιώσει. Έχει πλήρη άγνοια για την ύπαρξη όπλων και τη χρήση βίας».