Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Ελλάδος: “Δεν θα επιτρέπαμε ποτέ κατάληψη ελληνικού εδάφους”

Με αφορμή για όσα έχουν διατυπωθεί περί κατάληψης ελληνικού εδάφους από τους Τούρκους στην περιοχή Μελισσοκομείο Φερών

Αποσπασμένος στον Έβρο, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας, με ανάρτησή του διαψεύδει κατάληψη ελληνικού εδάφους από τους Τούρκους στην περιοχή Μελισσοκομείο Φερών Έβρου, και επισημαίνει ότι οι Αστυνομικοί και οι Ένοπλες Δυνάμεις “δεν θα το επέτρεπαν”!

Σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Χαρέλας, από τον Έβρο:

“Εδώ και μέρες αυτά που συμβαίνουν στον Έβρο ή καλύτερα αυτά που καλλιεργούνται αριστερά και δεξιά για τα σύνορα και αν έχει καταληφθεί ελληνικό έδαφος από τον τούρκικο στρατό, δεν έχουν προηγούμενο. Αναρωτήθηκε κανείς όλες αυτές τις μέρες, που δημοσιεύονται τέτοιες ειδήσεις περί κατάληψης ελληνικού εδάφους από τα ΜΜΕ τι κάνουν εκεί οι ένστολοι και οι ένοπλες δυνάμεις ; Θα μπορούσαν οι ίδιοι άνθρωποι που πριν 50 ημέρες υπερασπίστηκαν και το τελευταίο εκατοστό στα σύνορα στον Έβρο, να παραμείνουν αδρανείς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ;
Πιστεύετε πως δεν θα αντιδρούσαμε σε μια τέτοια ενέργεια ; Πιστεύετε πως θα μέναμε απλοί παρατηρητές την ίδια ώρα που παλέψαμε με όλη μας την δύναμη για να κρατήσουμε τα σύνορα μας κλειστά πριν δύο μήνες; Τότε που χειροκροτούσε όλη η Ελλάδα και η υποστήριξη όλων των Ελλήνων μας έδινε κουράγιο;
Ελάτε να ρωτήσετε πως αισθάνονται αυτά τα παιδιά που περιπολούν στα όρια, νύχτα μέρα και δεν επιτρέπουν καμία ενέργεια από την απέναντι πλευρά όταν ακούν περί κατάληψης ελληνικού εδάφους ! Δεν θα το επέτρεπαν οι ίδιοι.
Εν κατακλείδι αυτό που έχει σημασία είναι να εμπιστευόμαστε τα Σώματα ασφάλειας και τις ένοπλες δυνάμεις. Έχουν δώσει όρκο για την φύλαξη της πατρίδας. Δεν είναι ούτε αστείο ούτε ευκαιριακό. Κυρίως δεν είναι επικοινωνιακό το θέμα. Καμία “Sun” δεν θα μπορούσε να ξέρει τα ελληνικά σύνορα στο “Μελισσοκομείο” και σε κάθε τέτοια περιοχή. Άλλος ήταν ο σκοπός και όπως φαίνεται …επετεύχθη. Αποτελεί ύψιστη ευθύνη η φύλαξη των συνόρων και του τελευταίου εκατοστού της πατρίδας μας. Αυτό πολλά χρόνια το κάνουν καλά οι ένοπλες δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Υποστήριξη χρειαζόμαστε και εμπιστοσύνη για να κρατήσουμε την Πατρίδα μας όπως της αξίζει”.