Πρόεδρος Ενωσης Αστυνομικών κατηγορείται για ξυλοδαρμό ακτιβιστή|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Για ξυλοδαρμό ενός ακτιβιστή της Αριστεράς τον περασμένο Οκτώβριο κατηγορείται ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας Ζαχαρίας Καρακώστας, αδελφός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Βοιωτία Ευάγγελου Καρακώστα.

wp-1457302743942.jpg

Σε βάρος του, καθώς και σε βάρος ενός ακόμα ατόμου που φέρεται να είχε συμμετοχή στο συμβάν του ξυλοδαρμού, εκκρεμεί δίωξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θήβας για πρόκληση σωματικής βλάβης.
Ο αστυνομικός, που φέρει τον βαθμό του ανθυπαστυνόμου και υπηρετούσε στην τροχαία, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ωστόσο διατηρεί την ιδιότητα του προέδρου της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας.
Το θέμα συζητήθηκε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), δίχως πάντως να υπάρξει «παρέμβαση», καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στο καταστατικό της ομοσπονδίας.
Το περιστατικό αφορά επίθεση που είχε δεχθεί μέλος αντιφασιστικής κίνησης στη Βοιωτία το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου. Ο παθών, καθώς και αρκετά ακόμα άτομα είχαν αποδοκιμάσει τον νεοεκλεγέντα βουλευτή της Χρυσής Αυγής την ώρα που κατέθετε στεφάνι στη Θήβα. Λίγη ώρα αργότερα και ενώ πραγματοποιούσε ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ, ο παθών κυκλώθηκε από τρία άτομα που τον ξυλοκόπησαν. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. Προέκυψε ότι ο ξυλοδαρμός κατεγράφη από κάμερα ασφαλείας της τράπεζας. Από την επεξεργασία του βίντεο προκύπτει ανάμειξη στο περιστατικό του συνδικαλιστή αστυνομικού, καθώς και ενός ακόμα ατόμου από τη «συνοδεία» του χρυσαυγίτη βουλευτή. Ο τρίτος δράστης, παρότι φέρεται να είχε πιο ενεργό ρόλο στον ξυλοδαρμό, δεν φαίνεται στο βίντεο ούτε κατονομάστηκε από τους κατηγορουμένους. Τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης στην υπόθεση κατήγγειλε σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.


*Γιάννης Σουλιωτης, Έντυπη Κ