Πρέσπες: Σε κρίσιμη κατάσταση η τραυματίας στα επεισόδια- Έπεσε από πλαγιά

Σοβαρά τραυματισμένη η γυναίκα που συμμετείχε στις διαδηλώσεις ενάντια στην τελετή υπογραφής ονοματοδοσίας των Σκοπίων κι έπεσε από την πλαγιά στο Πισοδέρι.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένη και παραμένει σε νοσηλεία στο Νοσοκομείο της Καστοριάς.

ΝΣΚ_ΚΑΣΤΟΡΙΑΔ_170618

Ωστόσο στοχευμένες διαρροές και αρθογραφία σε αμφίβολους ιστότοπους, αναπαραγουν ψευδώς ότι η γυναίκα κατέληξε στα τραύματά της, με το Νοσοκομείο Καστοριάς να αναφέρει ότι νοσηλεύεται βαρύτατα τραυματισμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, η διαδηλωτρια μαζί με άλλους, βρέθηκε απέναντι από τις Αστυνομικές δυνάμεις, στο φραγμό που ειχαν αναπτύξει, διακόπτοντας την πρόσβαση προς το χώρο που ήταν σε εξέλιξη η τελετή υπογραφής ονοματοδοσίας των Σκοπίων .

Ακολούθησαν εκτεταμένα επεισόδια. Διαδηλωτές ανέβηκαν στην πλαγια προκειμένου να περάσουν από την πίσω πλευρά του λόφου και να προσεγγίσουν το χώρο των επισήμων.

Καταγγελίες για Αστυνομική βία σε βάρος της γυναίκας -από διαδηλωτές- δεν επιβεβαιώνονται

Οι Αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν με φραστική αντιπαράθεση να αποτρέψουν τους διαδηλωτές. Στην πρόθεση των διαδηλωτών να συνεχίσουν την πορεία τους  οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών. Στην κίνηση οπισθοχώρησης των διαδηλωτων η γυναίκα έπεσε από την πλαγιά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα στο κεφάλι.

Αναφορές για 16 τραυματίες- μεταξύ των οποίων και Αστυνομικοί- μεταφέρθηκαν -10ατομα στο Νοσοκομείο Καστοριάς και 6 στο Νοσοκομείο Φλώρινας

Για τα επεισόδια επίσημη ανακοίνωση απο την ΕΛ.ΑΣ δεν έχει εκδοθεί.