Εκτεταμένα επεισόδια με διαδηλωτές και ΜΑΤ ενώ ο Τσίπρας υπέγραφε με Ζαεφ

Επεισόδια και χρήση χημικών σε απώθηση των διαδηλωτών από Αστυνομικούς των ΜΑΤ

Μια γυναίκα μεταξύ των διαδηλωτών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση βαρύτατα τραυματισμένη με καταγματα στα πλευρά καθώς έπεσε από πλάγια ενώ ήταν σε εξέλιξη επεισόδια με Αστυνομικές δυνάμεις και συγκεντρωμένους .

Η κατάσταση στην Πρεσόρι Φλώρινας (17/06-11.00) όπου βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την συμφωνία που επικύρωσε στις Πρέσπες, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ απο νωεις ηταν εκρηκτική.

Σύμφωνα με τους διαδηλωτές με ελληνικές σημαίες προσέγγισαν τις Αστυνομικές δυνάμεις στο Πιστοδέρι,  “…παιδιά, καλόγριες, νέοι, γυναίκες και άνδρες, επιτέθηκαν τα ΜΑΤ, απλά επειδη τους έλεγαν είμαστε Έλληνες όπως και εσείς μη ρίχνετε δακρυγόνα”, υποστηρίζουν .

Ωστόσο από Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, διαδηλωτές σε μια απόπειρα να προσεγγίσουν το χώρο της υπογραφής, επιχείρησαν ανάβαση σε πλαγιά του βουνού. Αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στην απώθηση των ατόμων προς το σημείο του δρόμου έκαναν χρήση χημικών με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική .

Περιμετρικά των Πρεσπών είχαν από νωρίς αναπτυχθεί δυνάμεις της Αστυνομίας και από τις δύο πλευρές ενώ συνοδείας των δύο Πρωθυπουργών είχαν από νωρίς επιτηρήσει το χώρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν διαδηλωτές – τουλάχιστον 8τραυματίες- και με αναπνευστικά προβλήματα.

Οι κάμπανες στις Ψαράδες χτυπάνουν πένθιμα μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τη «Βόρεια Μακεδονία»

Η συμφωνία για την ονοματολογία των Σκοπίων, ολοκληρώθηκε στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις Ψαράδες στις Πρέσπες.