«Πρέπει να υπάρξει πρώτα νεκρός αστυνομικός;»

Η δήλωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, έχει προκαλέσει έντονη ενόχληση και αντιδράσεις μεταξύ των μάχιμων Αστυνομικών σε υπηρεσίες της “πρώτης γραμμής”, σε βάρος των οποίων οργνανωμένες “συλλογικότητες” και άτομα του “χώρου” σε στοχευμένα σε βάρος τους επεισόδια, και αθλητικούς χώρους, απορρίπτουν μολώτοφ και αντικείμενα

Δυστυχώς ο κ. Κυρίτσης έχει επιλεκτική μνήμη αφού ξέχασε τα θύματα της Marfin όπου οι νεκροί ήταν αιτία επίθεσης από βόμβες μολώτοφ» δήλωσε μεταξύ άλλων στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης.

Αφορμή η τοποθέτηση του Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση (13/03) στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «Δεν θυμάμαι κανείς να έχει πεθάνει από μολώτοφ», σε σχετική ερώτηση με αφορμή την τροποποίηση των διατάξεων στο υπό διαβούλευση Σχέδιο νέου Ποινικού Κώδικα και προβλέπει μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ.

Το λυπηρό“, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, “είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου και εκφράζουν τέτοιες επικίνδυνες απόψεις, διερωτώμενος «Τι θέλει να μας πει; ότι πρέπει να υπάρξει πρώτα νεκρός αστυνομικός για να υπάρξει αυστηροποίηση των ποινών;»

Οπως επεσήμανε και ο συνδικαλιστής Αστυνομικός, υπηρετών στα ΜΑΤ της Θεσσαλονίκης, έχει προταθεί από τους ίδιους η αυστηροποίηση των ποινών και την μετατροπή των επιθέσεων εναντίον αστυνομικών σε ιδιώνυμο αδίκημα. Αυτό σημαίνει την άμεση προφυλάκιση των συλληφθέντων μέχρι να δικαστούν.

«Αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή σαν Αστυνομικοί που ο καθένας επιτίθεται είτε στα ΜΑΤ ακόμα και σε πληρώματα περιπολικών και των ομάδων ΔΙΑΣ που προσπαθούν να συλλάβουν δράστες και μπαίνουν σε περιοχές όπως τα Εξάρχεια και δέχονται επιθέσεις, σίγουρα δεν είναι κανονικότητα» καταλήγει.