Γ.Κυρίτσης: “Δεν θυμάται να έχει πεθάνει κανείς από μολώτοφ” ..καμία αναφορά στα θύματα της Marfin

Ο Bουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με δήλωσή του, προκάλεσε το κοινό αίσθημα.

Ο Γιώργος Κυρίτσης, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ ανέφερε, «Δεν ξέρω αν οι μολώτοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δεν θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολώτοφ ή κάτι αντίστοιχο».

Η δήλωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς και είναι απόρροια επιλεκτικής μνήμης, καθώς επιλέγει προφανώς να μη θυμάται την 5η Μαϊου του 2010. Εκέινη την ημέρα, είχε κηρυχθεί γενική απεργία και ειχαν προγραμματιστεί πορείας προς τη Βουλή από την ΓΣΕΕ. Με την πορεία σε εξέλιξη, οργανωμένη ομάδα κινήθηκε από μποκ, στο υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου, και προκάλεσαν εμπρησμό με εκρηκτικές μολώτοφ. Η τράπεζα παραδόθηκε στις φλόγες και παρά την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής -αν και τα πληρώματα παρεμποδίστηκαν από κάποιους διαδηλωτες- να ενεργήσουν στο έργο κατασβεσης της φωτιάς, που είχε επεκταθεί και έκαιγε το κτήριο.

Τρεις εργαζόμενοι κι ενα αγέννητο αγέννητου βρέφους- δολοφονήθηκαν, καθώς σύμφωνα με τον ιατροδικστή, ο θάνατος τους ήταν ασφυκτικός- λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού που εισέπνευσαν στην προσπάθειά τους να διασωθούν και να βγουν από το κτήριο.
Νεκροί ανασύρθηκαν η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών (έγκυος 4 μηνών), ο Επαμεινώνδας Τσακαλης, 36 ετών και η Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών.
Οταν εντόπισαν τα πτώματα τους οι Πυροσβέστες, εμφάνιζαν προσπάθεια διαφυγής – να βγουν – από το εσωτερικό του κτιρίου, από την πόρτα της ταράτσας, η οποία όμως δεν άνοιξε.

Πέντε ακόμα εργαζόμενοι, απεγκλωβιστηκαν από τους Πυροσβέστες, και απομακρύνθηκαν από το φλεγόμενο κτήριο.

Η δήλωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε αντιδράσεις και όχι μονο πολιτική αντιπαράθεση.