“Πρέπει να νοιωθετε ασχημα που οδήγησατε σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες πολιτών”|ΑΠΟΨΗ*

Η απόφαση επανασύστασης της (πρώην) ΔΕΛΤΑ, με νέα ονομασία και λειτουργικό πλαίσιο, μόλις τέσσερις μήνες από την απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού, κατάργησής της, δεν έμεινε ασχολίαστη από τους ένστολους*.

image

“Στις 12 Οκτωβρίου 2015 μετά από 5 μισή χρόνια λειτουργίας διαλύεται η Δυναμη Δέλτα. Η απόφαση πάρθηκε από την πολιτική ηγεσία και έγινε αμεσα εκτελεστή απο την φυσική ηγεσια.
Οι λόγοι που επικαλέστηκε ο υπουργός ήταν η μη αποτελεσματικότητα της μονάδας, η μη αναγκαιότητα τέτοιου είδους αστυνόμευσης και πολλά άλλα όπως Δημοκρατικός έλεγχος και ελλειπείς κανόνες λειτουργίας και απειθαρχίας.
Οι στρατηγοί που θα έπρεπε να εκθέσουν τα υπέρ και τα κατά στον προϊστάμενο τους, δεν το έκαναν, κοίταξαν τις επόμενες κρίσεις και απλά συμφώνησαν στην εντολή του υπουργού.
Τεσσερις μήνες μετά,έχοντας μετρήσεις αρκετούς τραυματίες αστυνομικούς, περιουσίες κατεστραμμένες και δεκάδες καταδρομικές επιχειρήσεις από ομάδες όπως τον Ρουβικώνα ή τα δίκυκλα με οπαδούς του Παναθηναϊκού στο σπίτι του Πρωθυπουργού, αποφασίστηκε άρον άρον η επανασύσταση της ομάδος με ένα πλαίσιο λειτουργίας διαφορετικό.
Εκτός του ότι το όνομα μιας υπηρεσίας λασπωθηκε τόσο πολύ, εκτός του ότι στοχοποίησατε αστυνομικούς ως αντιδημοκρατες, μη πειθαρχημένους, που με τις πράξεις τους προσέβαλαν το Σώμα, πρεπει να απολογηθείτε στους πολίτες της Αθήνας και στην κοινωνία ολόκληρη για τον σφάλμα σας που οδήγησε μια πολη την Πρωτευουσα της Χωρας να ειναι έρμαιο του κάθε κουκουλοφόρου. Πρέπει να νοιωθετε ασχημα που οδήγησατε   σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες πολιτών”.            


  • ΜΑΧΙΜΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport