Πέλλα: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 53άχρονος, κατηγορούμενος για φόνο πριν 18χρόνια

Κατηγορείται για τη δολοφονία 23άχρονου, πριν από 18 χρόνια, στην Πέλλα, σήμερα σε ηλικία 53ετων, παραπεμφθηκε στον Ανακριτή Έδεσσας, κι έλαβε 48ώρη προθεσμία για να απολογηθεί.

image

Η υπόθεση ανατέθηκε στην ειδική ομάδα διερεύνησης ανεξιχνίαστων εγκλημάτων της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Οπως προεκυψε κατα την προανακριση, το έγκλημα αποδίδεται σε ερωτικά κίνητρα, καθώς προέκυψαν επαφές μεταξύ θύματος και κατηγορούμενου. Το πτώμα του 23άχρονου είχε εντοπισθεί απανθρακωμένο στις 12 Ιανουαρίου του 1998 σε δασική περιοχή του Κάτω Γραμματικού Πέλλας. Έφερε τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετική καραμπίνα, ενώ τα δάκτυλά του ήταν φαγωμένα, από σκυλιά ή σαρκοβόρα ζώα.
O κατηγορούμενος μετήχθη στα δικαστήρια της Έδεσσας και οδηγήθηκε στο ανακριτικό γραφείο, απ’ όπου έλαβε 48ωρη προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του,για την Παρασκευή (12/02) .
Οι Αστυνομικές Αρχές δεν είχαν ταυτοποιήσει το θύμα, ανασύροντας τα στοιχεία από εκείνη την περίοδο, αστυνομικοί της ειδικής ομάδας δίωξης ανθρωποκτονιών, ταυτοποιησαν τα στοιχεια του 23άχρονου και από πιθανούς υπόπτους, μεταξύ των οποίων είχε περιληφθεί και ο 53άχρονος, ο οπιος ταυτοποιήθηκε ως δράστης από ορφανό αποτύπωμα που είχε περισυλλεγεί κοντά στο πτώμα.
Με ένταλμα των δικαστικών Αρχών συνελήφθη, καθώς υπήρχε άμεσος κίνδυνος παραγραφής της υπόθεσης λόγω παρέλευσης 20ετίας

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport