“Πραξικοπηματικές κινήσεις” στο αίτημα αντικατάστασης, Ανώτατου Αξιωματικού της ΕΛΑΣ

Αίτημα του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, προκάλεσε την αντίδραση Αξιωματικών της ΕΛΑΣ. Κύκλοι του Εσωτερικών Υποθέσεων, κάνουν λόγο για “πραξικοπηματικές ενέργειες”.

Με υπόμνημα που κατέθεσε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ζητά την αντικατάσταση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, Σταύρου Σταυρόπουλου. Πρόκειται για Αξιωματικό η πορεία του οποίου αποτελεί παρακαταθήκη για την ΕΛΑΣ στο σύνολο της.
Κύκλοι του Εσωτερικών Υποθέσεων, αναφέρονται σχολιάζοντας την εξέλιξη, σε “πραξικοπηματικές κινήσεις”, εξωθεσμικες, ενδεχομένως και παράνομες, για τις τάξεις της ΕΛΑΣ.

Η απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, έρχεται ως επακόλουθο των  δηλώσεων του πρώην Υπουργού Γ.Πανούση ότι οποιαδήποτε αλλαγή στην ηγεσία της συγκεκριμένη υπηρεσία επιτρέπει σκέψεις ως απόπειρα συγκάλυψης. Ενω απο το περιβάλλον του πρώην υπουργού σημειώνουν “Θα κριθεί η φαυλότητα και εντιμότητα των κινήσεών τους. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του”.

Αύριο (11/11) αναμένεται να συγκληθεί η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την επιλογή του νέου διοικητή Εσωτερικών Υποθέσεων, ο οποίος σύμφωνα με την πρόταση του Νίκου Τόσκα είναι ο Ταξίαρχος Αναστάσιος Αναστασάκος από τις οικονομικές υπηρεσίες του Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ

Ωστόσο, διαρροές και πληροφορίες σε διαδρόμους και γραφεία, έχουν δημιουργήσει έντονο παρασκήνιο, το οποίο αναμένεται μερικώς να βγει στο προσκήνιο με τις επιλογές να ..καταλαμβάνουν θέσεις .

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport