πρ.Ένωση Αστυνομικών Λάρισας: «Σχέδιο -παρωδία» η αναδιάρθρωση της Αστυνομίας

Σκληρή κριτική στη πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ με αφορμή το σχέδιο Π.Δ για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, άσκησε ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας Αθανάσιος Νταβούρας.
FB_IMG_1470660279133

Με αφορμή το σχέδιο Π.Δ για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, με δήλωσή του, στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας Αθανάσιος Νταβούρας, σχολίασε το σχέδιο -παρωδία και εκανε λογο σε υποχώρηση των αρμοδίων σε αιτήματα και πιέσεις «άσχετων» με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετείται ο βασικός στόχος του σχεδίου για τη λειτουργία ενός Αστυνομικού Τμήματος στην έδρα κάθε Δήμου.

Οι ενστάσεις του πρόεδρου των αστυνομικών της Λάρισας αφορούν:

-τη διατήρηση αστυνομικών σταθμών σε πολλές περιοχές  και κατά συνέπεια τη διατήρηση «του αστυνομικού -σκοπού σε τέσσερις τοίχους». Στο νομό Λάρισας διατηρείται ο Αστυνομικός Σταθμός Λιβαδίου Ελασσόνας

-την κατάργηση των Τμημάτων Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Γόννων και Ελασσόνας .

«Την ώρα που το πρόβλημα διογκώνεται κάποιοι καταργούν κατά το δοκούν εξειδικευμένες υπηρεσίες» υποστήριξε ο κ. Νταβούρας

-την κατάργηση και συγχώνευση σε ένα των δυο Αστυνομικών Τμημάτων Λάρισας .

«Ορισμένοι δε λένε να καταλάβουν πως η Λάρισας έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας μεγαλούπολης και κατά συνέπεια η συγχώνευση των δυο Τμημάτων μόνο προβλήματα θα προκαλέσει όταν αυτό που χρειάζεται πραγματικά είναι η αλλαγή της εδαφικής τους αρμοδιότητας» κατέληξε ο κ. Νταβούρας.

_______

*ert.gr