ΠΟΣΥΦΥ: “Ως ένστολοι και ως συνδικαλιστικές ανησυχούμε και επαγρυπνούμε”

..”Με βάση την υπηρεσιακή εμπειρία, εκτιμώντας πως οι ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό είναι τεράστιες  για την φύλαξη των συνόρων και τη διαχείριση των ροών, είναι αναπόφευκτη η κάθε σκέψη για να μας «χτυπήσουν την πόρτα»  και να επιχειρήσουν να διέλθουν από την Ελλάδα.. Οφείλουμε ως ένστολοι αλλά και ως συνδικαλιστικός φορέας να ανησυχούμε  και να επαγρυπνούμε στις συνοριακές γραμμές”

image

“Σχετικά με τις δηλώσεις της Ομοσπονδίας σε συνέντευξη τύπου της 19ης Απριλίου 2016.
Μετά την έκταση των δηλώσεων που έλαβαν χώρα, από την ομοσπονδία και δια του προέδρου της, σχετικά με το ενδεχόμενο να έχουν περάσει τζιχαντιστές από την Ελλάδα αλλά και τον κίνδυνο να περάσουν στο μέλλον, η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. προς αποφυγή παρερμηνειών διευκρινίζει το σκεπτικό που ανέπτυξε ολοκληρωμένο  :
Με βάση την υπηρεσιακή εμπειρία, εκτιμώντας πως οι ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό είναι τεράστιες  για την φύλαξη των συνόρων και τη διαχείριση των ροών, είναι αναπόφευκτη η κάθε σκέψη για να μας «χτυπήσουν την πόρτα»  και να επιχειρήσουν να διέλθουν από την Ελλάδα. Πόσο δε μάλιστα όταν στο παρελθόν ο πρωτόγνωρος όγκος των ροών του καλοκαιριού  επέβαλε την  αδυναμία καταγραφής, φτάνοντας σε νησιά όπως η Λέσβος να έχουν και αφίξεις ακόμη και 5000 πρόσφυγες και μετανάστες ημερησίως. Επομένως η επιλογή γι αυτούς της Ελλάδας ενδεχομένως να αποτελούσε προτεραιότητα.
Έχουμε χρέος ακόμη και  με τις υπάρχουσες αντικειμενικές δυσκολίες να προασπίσουμε τα σύνορα και να τα διαφυλάξουμε  από το ενδεχόμενο εισόδου τζιχαντιστών στο μέλλον. Οφείλουμε ως ένστολοι αλλά και ως συνδικαλιστικός φορέας να ανησυχούμε  και να επαγρυπνούμε.
Επισημάναμε πολλές φορές κατά τις αναφορές μας, πως η μεγάλη προσπάθεια των συναδέλφων μας – που αρκετές φορές επιβραβεύτηκε  από πολιτική και φυσική ηγεσία –   δεν είναι αρκετή και απαιτείται ενίσχυση. Αυτό εξάλλου τονίζουμε με συνεχή υπομνήματα και στο παρελθόν προς την Ηγεσία του Σώματος.
Εργαζόμαστε μέσα από μια κοινή προσπάθεια για τους παραπάνω σκοπούς.  
Στη διάθεση της Υπηρεσίας μας, για κάθε λέξη που εξέφρασε η Π.ΟΣΥ.ΦΥ., θα πρέπει να θεωρείται και από την δική μας πλευρά δεδομένη. Είναι προφανές πως  σκοπός της Ομοσπονδίας δεν ήταν άλλος παρά η επαγρύπνηση του προσωπικού στις συνοριακές γραμμές