ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη

Σειρά διατάξεων για πάσχοντες με Σακχαρώδη Διαβήτη που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο του ΥΕΘΑ

Τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) που αφορούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που είτε οι ίδιοι ή τα παιδιά τους πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, έγιναν αποδεκτά.

Όπως αναφέρεται στο ψηφισμένο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες στην ιστοσελίδα της Βουλής, περιλαμβάνονται μία σειρά διατάξεων, οι οποίες αντιμετωπίζουν ζητήματα πιυωειχαν προκύψει για στελέχη των ΕΔ και μέλη των οικογενειών τους πάσχοντες από Σακχαρώδη διαβήτη

– Το ζήτημα της αποστράτευσης όσων εμφάνιζαν Σακχαρώδη Διαβήτη κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Με το άρθρο 2 του νέου νομοσχεδίου, οι άνθρωποι αυτοί πλέον, εφόσον κριθούν από την Υγειονομική Επιτροπή, τοποθετούνται είτε σε υπηρεσία εδάφους, είτε σε υπηρεσία γραφείου ή σε ελαφριά υπηρεσία.

– Το ζήτημα της μη εφαρμογής του μειωμένου ωραρίου για τους γονείς των παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη, που ισχύει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

Με το άρθρο 9 του νέου νομοσχεδίου, πλέον οι γονείς των παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50% και μέχρι την ηλικία των 18 ετών, έχουν το δικαίωμα μειωμένου ωραρίου κατά μία ώρα χωρίς ανάλογη περικοπή των αποδοχών τους.

– Το ζήτημα των μεταθέσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με το άρθρο 10 του νέου νομοσχεδίου, οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη ή όσοι έχουν σύζυγο ή τέκνο που πάσχει από Σακχαρώδη Διαβήτη, έχουν τη δυνατότητα να υπηρετήσουν στον τόπο προτίμησής τους. Για την εφαρμογή του απαιτείται ποσοστό αναπηρίας 50% τουλάχιστον.

Το πλήρες κείμενο του ψηφισμένου νομοσχεδίου στην ιστοσελίδα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ([pdf-embedder url=”http://www.nantiareport.gr/wp-content/uploads/2019/05/NOMOSXEDIO-AMYNAS.pdf”])
_______________

*  Onmed.gr