ΠΟΣΥΦΥ: Επαφές με τους τομεάρχες Μεταναστευτικού και Δημόσιας Τάξης της Ν.Δ.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν στο  τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ., αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου συναντήθηκε το  διάστημα αυτό,  με τους Τομεάρχες Μεταναστευτικού και Δημόσιας Τάξης της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να καταθέσει τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει με την πρόθεση μέσω Π.Δ. να καταργηθούν Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης στην 1η  ζώνη αλλά και Υπηρεσίες Δίωξης Παράνομη Μετανάστευσης σε 2η και 3η ζώνη.

ΒαρβιτσιώτηΕιδικότερα κλιμάκιο της Ομοσπονδίας συναντήθηκε την 17η Ιανουαρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη με τον Τομεάρχη Μεταναστευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Μετά την περιοδεία του Τομεάρχη στις ανοικτές δομές της Θεσσαλονίκης, ενημερώθηκε από την Ομοσπονδία  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στις δομές φιλοξενίας αλλά και περιγράψαμε το σημερινό πλαίσιο  που  διέπει το προσωπικό επιτήρησης ή φύλαξης αυτών των δομών.  Καταθέσαμε τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν οι συνάδελφοι αλλά και τους κινδύνους που διατρέχουν σε σχέση με το πώς διατάσσονται να εκτελούν την υπηρεσία τους. Η Ομοσπονδία έθεσε υπόψη του Τομεάρχη γραπτώς, τις προτάσεις της για τη βελτίωση των συνθηκών σε αυτούς τους χώρους, τόσο για τους μετανάστες και πρόσφυγες όσο όμως και για τους συναδέλφους που υπηρετούν σε αυτές. Περιγράψαμε επίσης τις ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό για την διαχείριση των ροών και την ανάγκη για συνεχή σεμινάρια σε περιφερειακό επίπεδο των συναδέλφων που Υπηρετούν σε Υπηρεσίες του Κλάδου Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ.

Μαξιμος_χαρακόπουλος

Την 19η Ιανουαρίου 2017 στην Αθήνα, κλιμάκιο της Ομοσπονδίας συναντήθηκε στη Βουλή   με τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Εσωτερικών υπεύθυνο για  θέματα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμο   Χαρακόπουλο. Η Ομοσπονδία περιέγραψε  τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε εργασιακό, θεσμικό και ασφαλιστικό περιβάλλον. Κατέθεσε τις προτάσεις της σε σχέση με τη διαχείριση του μεταναστευτικού και την υπηρεσιακή δομή που απαιτείται και εξέφρασε την αντίθεσή της για την πρόθεση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας να καταργήσει Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης  υποβαθμίζοντας παράλληλα και το έργο αυτού του θεσμού.

Θεωρήθηκε απολύτως κατανοητή η θέση της Ομοσπονδίας και κατατέθηκε από πλευράς των Τομεαρχών η δέσμευση για επεξεργασία των προτάσεων μας και η περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Ως Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.  έχουμε αποδείξει πολλές φορές πως η κατάθεση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σε κάθε επίπεδο, θεσμικό και εργασιακό, συνοδεύεται πάντα με προτεινόμενες ρεαλιστικές λύσεις που ενισχύουν επιπλέον και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και της κοινωνίας. Πρόθεση μας δεν είναι άλλη παρά η ανάπτυξη μέσα από το διάλογο κάθε επιχειρήματος που πλαισιώνει τις λύσεις των προβλημάτων. Θα επιμείνουμε στις συναντήσεις μας με κάθε δημοκρατικό φορέα, που τείνει σε αυτό το πλαίσιο και ο στόχος περιγράφεται κοινός.