“Οι αστυνομικοί να επιλέγουν τον Αρχηγό τους”

…”Αλήθεια πόσο πρωτοπόρο, δημοκρατικό, όμορφο, δημιουργικό και υγιές θα ήταν να προέβαινε μία νέα πολιτική ηγεσία, σε πρωτοβουλίες προκειμένου να φέρει νόμο για ανάδειξη της φυσικής ηγεσίας, δηλ. του Αρχηγού του Σώματος από εμάς τους ίδιους”!

“Με μία Ομοσπονδία ” Π.Ο.ΑΣ.Υ.” απούσα, παρακολουθώντας ως απλός θεατής τη φιέστα του πολιτικού συστήματος εξουσίας ,να επαναλαμβάνει το παρωχημένο σύστημα κρίσεων της φυσικής μας ηγεσίας και η απουσία συνδικαλιστικών θέσεων από μέρους της πάνω στο ζήτημα, απλά να μεγαλώνει το χάσμα αυτής με την βάση των συναδέλφων μας, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους θεωρούν μη αξιοκρατικές τις αποφάσεις της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας, ως προς τις ανωτέρω κρίσεις .
Παρακάτω παραθέτονται πρωτοπόρες απόψεις που έχουν κατατεθεί και σε προγενέστερο χρόνο και θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα πρώτο βήμα αξιοκρατίας, ένα πρώτο βήμα πραγματικής ανανέωσης , ένα πρώτο βήμα για αληθινή δημοκρατία.

“Αλήθεια πόσο πρωτοπόρο, δημοκρατικό, όμορφο, δημιουργικό και υγιές θα ήταν να προέβαινε μία νέα πολιτική ηγεσία , σε πρωτοβουλίες προκειμένου να φέρει νόμο για ανάδειξη της φυσικής ηγεσίας, δηλ. του Αρχηγού του Σώματος από εμάς τους ίδιους!
Μεταξύ τριών ή τεσσάρων ονομάτων που ως συνήθως ανταγωνίζονται για τη θέση του Αρχηγού, πόσο ενδιαφέρον θα δώσει σε ανώτερους αξιωματικούς να προσπαθήσουν να μην παραμένουν στάσιμοι, αντιεπικοινωνιακοί, να μην νοιάζονται μόνο γιά δημόσιες σχέσεις μήπως τους ωφελήσουν.
Να μια πραγματική ευκαιρία …θα την αρπάξει κάποιος ;
Φανταστείτε με μία μόνο κίνηση να διαλύεται μια μίζερη ατμόσφαιρα και πολλές φορές σάπια, και δεκάδες ανώτατοι αξιωματικοί να κινητοποιούνται δημιουργικά και να εργάζονται με γνώμονα το καλό των πολλών, των πολιτών και των εργαζομένων συναδέλφων καθημερινά…!”

Πασχάλης Ευθυμιάδης/ μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Υ.Θ., Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

______________

* enathess.gr/