“Πώς να μη χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη οι Λιμενικοί.. Υποκλινόμαστε σε αυτούς τους συναδέλφους..”, του Γ.Τοτονίδη|ΑΠΟΨΗ*

“Πως να μην χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι ψυχολογική υποστήριξη, την ώρα που καθε μέρα, καθε νύχτα βρίσκονται μπροστά σε πνιγμένα παιδιά, σε πνιγμένους ανθρώπους, σε πρόσφυγες που παλευουν με τα κύματα πραγματικά να εκλιπαρούν για βοήθεια, για σωτηρία. Υποκλινόμαστε σε αυτούς τους συναδέλφους” αναφέρει σε σχόλιο του ο ΓΓ της ΠΟΣΥΦΥ Γιάννης Τοτονίδης, στην πρόταση της ΠΕΑΛΣ για ψυχολογική συνδρομή στα στελέχη της που υπηρετούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

ΛΣ_διασωσηΟ Γιάννης Τοτονίδης ΓΓ της ΠΟΣΥΦΥ, σε σχολιό του, επ αφορμή της επιστολής της ΠΕΑΛΣ, προς τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτηλίας, αιτούμενοι ψυχολογική συνδρομή στο ένστολο προσωπικό του ΛΣ που επιχειρουν σε έρευνα και διάσωση, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, κατά τη διαχείρηση των μεταναστευτικών ροών, αναφέρει “Πως να μην χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι ψυχολογική υποστήριξη, την ώρα που καθε μέρα, καθε νύχτα αντιμετωπίζουν ακραίες συνθήκες. Βρίσκονται μπροστά σε πνιγμένα παιδιά, σε πνιγμένους ανθρώπους, σε πρόσφυγες που παλευουν με τα κύματα πραγματικά να εκλιπαρούν για βοήθεια, για σωτηρία. Να φεύγεις απο το σπίτι σου για υπηρεσία και ..να ξέρεις στα σίγουρα τι θα αντιμετώπισεις. Το γραψαμε και το τονίσαμε. Υποκλινόμαστε σε αυτούς τους συναδέλφους που είναι σειρά τους να υπερασπιστούν τα συνορά μας αλλά συνάμα να σώσουν και ζωές. Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους και να ενισχύσουμε την προσπαθειά τους. Ψυχολογική υποστήριξη ζητούν οι Λιμενικοί που βρίσκονται στο Αιγαίο”.

____

*Γιάννης Τοτονίδης, ΓΓ ΠΟΣΥΦΥ