Βάρη: Απόπειρα αρπαγής 3χρονου αγοριού, σε Super Market, καταγγέλλει η μητέρα του.

Ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για απόπειρας αρπαγής 3χρονου αγοριού, από σούπερ μάρκετ, στην περιοχή της Βάρης, σχηματίσθηκε σε βάρος Ρομα. Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, συνελαβαν 50άχρονη τσιγγάνα, η οποία αναγνωρίστηκε από τη μητέρα του νηπίου.

ΔΙΑΣ_ΑΔ_ ΕΛΑΣΣύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας 3χρονου αγοριού, Ρομά επιχείρησαν να απάγουν το γιο της, ενώ έκανε ψώνια, σε Super Market επί της Λ.Αναρυγούντος, στην περιοχή της Βάρης. Η απόπειρα αρπαγής του παιδιού, και η αναστάτωση που προκλήθηκε στο χώρο έχει καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του καταστήματος, με τους Ρομά να εγκαταλείπουν το αγόρι, και να διαφεύγουν με βανάκι, στο οποίο επέβαιναν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η μητέρα του 3χρονου αγοριού, «Μόλις μπήκα στο σούπερ μαρκετ πριν από μένα έβγαινε μια τσιγγάνα με ένα καρότσι άδειο από το μαγαζί και το τοποθέτησε στη θέση του. Άφησα το χέρι του παιδιού κ πήγα να πάρω καλαθι κ εκεί τον τράβηξε έξω μια τσιγγάνα και ακούω το παιδί να κλαίει και να φωνάζει «μαμά μαμά». Γύρισα, εγώ μαζί με τα κορίτσι της υποδοχής και τράβηξα το παιδί πάλι μέσα και είπα στην υπεύθυνη του καταστήματος να καλέσει τώρα την αστυνομία όπως και έκαναν κ ήρθε η ομάδα Δίας. Στο ενδιάμεσο είχαν εξαφανιστεί αυτοί αλλά με το βίντεο που έδειξε το κατάστημα κατά την προσαγωγή που έκανε η ομάδα Δίας στο τμήμα τελικά συνέλαβαν 4 ως συνεργούς σε απόπειρα αρπαγής ανηλίκου».

Αμεσα ενημερώθηκε το κέντρο της Αμεσης Δράσης. Πληρώματα της ομάδας ΔΙΑΣ, ύστερα από αναζητήσεις εντόπισαν ομάδα Ρομά στα χαρακτηριστικά που είχαν δώσει στις καταθέσεις του οι αυτόπτες μάρτυρες, να κινουνται στην περιοχή, και τους προσήγαγαν στο ΤΑ Βάρης.

Η μητέρα υπέβαλλε μήνυση για απόπερια αρπαγής του νηπίου, ενώ κατάθεση έδωσε και η Διευθύντρια του Super Market, η οποία και παρέδωσε και το υλικό από τις κάμερες ασφαλειας του καταστήματος. Λίγο αργότερα η μητέρα αναγνώριζε την 50άχρονης τσιγγάνα, ως τη γυναίκα που όπως υποστηρίζει αποπειράθηκε να απάγει τον τρίχρονο γιο της, ενώ ανέφερε την παρουσία και μιας ακόμα νεότερης περίπου 20ετών Ρομά, η οποία αναζητείται.

Σε βάρος της τσιγγάνας, σχηματίσθηκε ποινική κακουργηματική δικογραφία, ενώ της ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου. Η 50άχρονη τσιγγάνα, ωστόσο, αρνείται τις κατηγορίες σε βάρός της, ενώ ισχυρίζεται ότι “μπέρδεψε το παιδί με το δικό της”.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθέι η Υποδιεύθυνση Ασφαλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, ωστόσο, όπως επισημαίνει έμπειρος Αξιωματικός της Ασφάλειας, “σε τέτοιες καταγγελίες είμαστε επιφυλακτικοί. Οι μαρτυρικές καταθέσεις, όσων βρέθηκαν στο σημείο του συμβάντος, και το υλικό από τις κάμερες δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης. Για την υπόθεση έχει σχηματισθεί κακουργηματική δικογραφία, ενώ έχει συλλληφθεί 50άχρονη Ρομά, σε βάρος της οποίας εχει ασκηθεί δίωξη. Η υπόθεση τελεί υπό διερευνηση από το ΤΑ Βάρης”.

Στη δικογραφία που συνέταξε το ΤΑ Βάρης, περιλαμβάνονται τέσσερα ακόμα άτομα επίσης Ρομά, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, με την έρευνα της Αστυνομίας να συνεχίζεται για τη συλληψη και των υπολοίπων δραστών.