Πολυτεχνειούπολη: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας πυροβόλησε πρώτος τον Αλβανό και στη συνέχεια η Ανθυπαστυνόμος της ΥΑΑ

Η αστυνομική επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, για τη σύλληψη των Αλβανών ποινικών, με ορμητήριο τις παλιές φοιτητικές εστίες για την επικοινωνία του Αρχηγείου, ήταν επιτυχής! Τα όσα ωστόσο αποτυπώνονται στις εγγραφές των ενστόλων προς την Εισαγγελία σε περιγραφή της ένοπλης εμπλοκής, επιβεβαιώνει το φιάσκο που με επικοινωνιακές «επιλεκτικές αναφορές» γεγονότων ώστε να προκύπτουν .. εύσημα στους εμπλεκόμενους ενστόλους.

«Δεν ήταν ένα κορίτσι σαν όλα τα άλλα» προλογίζει σε παλαιότερη εκπομπή του ο Σταύρος Θεοδωράκης, «και από μικρή το έλεγε και δεν την πίστευαν ότι θα γίνει αυτή που θα πιάνει τους κακούς». Απέναντί του, η φιγούρα μιας νεαρής γυναίκας, που δεν θα μπορούσε να σε βάλει ούτε σε υποψία ότι πρόκειται για μάχιμη αστυνομικό. Η ίδια αναφέρει ότι ήταν όνειρο ζωής της, ανήκει στην ΕΛΑΣ, να συμμετέχει σε επιχειρησιακές ομάδες, να πιάνει τους κακούς, να γίνει «ασφαλίτης» όπως παραδέχεται η ίδια . Και έκανε το όνειρο ζωής της, επάγγελμα, καθώς σήμερα φέρει το βαθμό της Ανθυπαστυνόμου και υπηρετεί στο Τμήμα της Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Το Φεβρουάριο του 2020, η Ανθυπαστυνόμος, είχε συμμετάσχει στις έρευνες και τη
σύλληψη των δύο Βούλγαρων δραστών σε τρεις βιασμούς αλλοδαπών ιερόδουλων
γυναικών με ακραίας βίας επιθέσεις, οι οποίοι βρίσκονται έγκλειστοι στις Φυλακές, ενώ τα
θύματα των επιθέσεων έχουν επιστρέψει στις χώρες τους. Η ίδια συμμετείχε στις έρευνες και στη συνέχεια στην ομάδα μεταγωγής του «βιτριόλι» όπως την αναφέρουν οι συγκελίτισσες της στις Φυλακές του Ελαιώνα όπου κρατείται η Εφη Κακαρατζουλα, καταδικασμένη για την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Η 35χρονη Ανθυπαστυνόμος της Ασφάλειας της ΥΑΑ/ ΔΑ συμμετείχε στην αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλεια Αθηνών το πρωί της Τρίτης (27/09). Στο χώρο εκτός υπηρεσίας και χωρίς εμπλοκή στην αστυνομική επιχείρηση, παρίστατο και συνάδελφός της στο βαθμό του Αρχιφύλακα, μέσα στο όχημά του, σταθμευμένο εντός της Πολυτεχνειούπολης, μπροστά στην πλευρική είσοδο από την Ηρώων Πολυτεχνείου, όπου είχαν παραταχθεί έξι ομάδες ΟΠΚΕ, τέσσερις ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης
Ναρκωτικών.

Στην ενημέρωση που παρατίθεται σε περιγραφή της αστυνομικής επιχείρησης, γίνεται αναφορά στην παρουσία της Ανθυπαστυνόμου η οποία «αισθάνθηκε αδιαθεσία και κάλεσε το συνάδελφό της από το στενό της κύκλος να την παραλάβει για να τη μεταφέρει στην οικία της».
Ο 35χρονος Αλβανός Farhati Esmin, ενώ ήταν σε εξέλιξη η αστυνομική επιχείρηση, είχε βγει από την πλευρική πύλη της Πολυτεχνειούπολης που γειτνιάζει με το ΑΤ Ζωγράφου, φωνάζοντας «Ήρθατε να με πιάστε και δε με βρήκατε στην εστία. Πιάσατε την κόρη μου! Αν δεν την αφήσετε σε λίγο θα σας κάψω ζωντανούς! Θα πεθάνετε όλοι!» και επέστρεφε στο χώρο του Πανεπιστημίου όταν διέκρινε το σταθμευμένο όχημα με τον Αρχιφύλακα. Ο Αλβανός φέρεται να  κινήθηκε προς τον Αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ ο οποίος έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου.
«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Έπραξα αυτό που έπρεπε για τη ζωή τη δική μου και του συναδέλφου. Ήμουν στην επιχείρηση από την προηγούμενη μέρα και επειδή ήταν πολλή η κούραση είπα να φύγω για δύο ώρες και να επιστρέψω, αλλά έγινε ό,τι έγινε. Την ώρα που έφευγα, και ενώ είχα πάρει άδεια από τον διευθυντή μου, κατάλαβε ότι ήμουν αστυνομικός και μου επιτέθηκε», περιγράφει η 35χρονη Ανθυπαστυνόμος.
Όπως περιγράφεται το ένοπλο με τον 35χρονο Αλβανό Farhati Esmin «κατάφερε δύο χτυπήματα με κατσαβίδι στην Ανθυπαστυνόμο με πρόθεση να την πλήξει στην καρανιοεγκεφαλική χώρα ωστόσο σηκώνοντας το δεξί της αν άκρο την τραυμάτισε στο χέρι. Προκειμένου να αποτρέψει την επίθεση έκανε χρήση του υπηρεσιακού της πυροβόλου όπλου και έβαλε τρεις φορές καταφέρνοντας να τον ακινητοποιήσει».
«Πάνω του είχε μόνο αυτό το κατσαβίδι, αλλά συνήθως κινούνταν με οπλισμό. Ήρθε καταπάνω μου με σκοπό να μου επιτεθεί. Είναι ξεκάθαρο πως αν είχε όπλο πάνω του θα το είχε αξιοποιήσει. Δεν ήρθε απλώς για να με απειλήσει ή να με τραυματίσει. Αν δεν είχα σηκώσει το χέρι μου θα με είχε τραυματίσει στο λαιμό, στην καρωτίδα» ανέφερε η ανθυπαστυνόμος κατ εκτίμηση της πρόθεσης του Αλβανού.
Άμεση ήταν η ανταπόκριση των Αστυνομικών της ΕΚΑΜ, με χρήση τουρνικέ, παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον αιμόφυρτο Αλβανό τραυματία, όπως έχει αποτυπωθεί και στη φωτογραφία που δημοσίευσε το NantiaReport.gr.
Η αστυνομική εκδοχή αναφέρει ωστόσο ότι «στην προσπάθεια του Αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ,
να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον Farhati Esmin, δέχθηκε επίθεση από τη μητέρα του
Farhati Silvana, γρονθοκοπώντας τον Αρχιφύλακα και την Ανθυπαστυνόμο, με αποτέλεσμα να δεσμευτεί». Τραυματίας ο Αλβανό Farhati Esmin νοσηλεύεται φρουρούμενος στον «Ερυθρό Σταυρό».
Τα όπλα των δύο Αστυνομικών κατασχέθηκα και όπως προβλέπεται θα εκδοθεί έκθεση αυτοψίας και εξέτασης στα Εργαστήρια της ΔΕΕ . Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες η Ανθυπαστυνόμος πυροβόλησε καθώς και τα ερωτήματα που προκύπτουν για την παρούσα του Αρχιφύλακα εκτός υπηρεσίας χωρίς συμμετοχή στην αστυνομική επιχείρηση στον χώρο της Πολυτεχνειούπολης ο οποίος πρώτος πυροβόλησε τον 30χρονο Αλβανό, δεν έχουν διευκρινιστεί και διερευνώνται από την Υπηρεσία.