Καβάλα: Πυροβόλησε το ενός έτους παιδί και τη σύντροφό του και προέβη σε αυτοχειρία

Οικογενειακή τραγωδία στο χωρίο Λεκάνη Καβάλας, με δράστη τον πατέρα βρέφους και θύματα τη σύντροφό του και το 8μηνών μωρό τους

Σύμφωνα με τις αναφορές από το περιβάλλον τους χωριού Λεκάνη Δήμου Νέστου Καβάλας,  ο 56χρονος κτηνοτρόφος Χαράλαμπος Καστανίδης, βρισκόταν σε διάσταση με τη σύντροφό του Άννα Δημητριάδη Kruse. H νεαρή μητέρα, με το οχτώ μηνών μωρό τους, διέμενε στο σπίτι του παππού της καθώς η  καταγωγή της μητέρας της είναι από την περιοχή. Οι σχέσεις του ζευγαριού ήταν τεταμένες από το χωρισμό τους τον Ιούλιο, αναφέρουν συγχωριανοί του ζευγαριού, καθώς είχε τεθεί θέμα σχετικά με την επιμέλεια του παιδιού τους, με το Οικογενειακό Δικαστήριο να έχει συνεδριάσει την περασμένη Τρίτη (27/09) εν αναμονή της απόφασης.

Η 30χρονη Ελληνογερμανίδα Άννα Δημητριάδη Kruse, είχε επιστρέψει στο χωρίο καταγωγής της μητέρας της, πριν περίπου πέντε χρόνια, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της για να ολοκληρώσει τη Διπλωματική της Εργασία. Γραφίστας, με αγάπη για τη φωτογραφία, διατηρούσε προσωπικό ιστότοπο, με επαγγελματικό portfolio απο τα έργα της, και είχε εκδώσει εταιρικά λευκώματα. Τα τελευταία τρία χρόνια διατηρούσε σχέση με τον 56χρονο και πριν οχτώ μήνες είχαν αποκτήσει το αγοράκι τους, το οποίο ο 56χρονος είχε αναγνωρίσει, και είχαν εγκατασταθεί με μόνιμη διαμονή στο τελευταίο ορεινό χωριό τη Λεκάνη Καβάλας.

Ο 56χρονος κτηνοτρόφος Χαράλαμπος Καστανίδης, ήταν παντρεμένος, σε προηγούμενο γάμο, σε διάσταση με την πρώην σύζυγό του, καθώς μεταξύ τους δεν είχαν εκδώσει διαζύγιο, ενώ είχαν αποκτήσει δύο ενήλικα -σήμερα – παιδιά τα οποία ζουν με τις οικογένειές τους.

Ο θάνατος του πατέρας της, υποχρέωσε την 30χρονη Ελληνογερμανίδα Άννα Δημητριάδη Kruse, να δηλώσει στον 56χρονο την πρόθεσή της, για να επιστρέψει στη Γερμανία μαζί με το οχτώ μηνών αγοράκι τους για διευθέτηση των κληρονομικών εκκρεμοτήτων που είχαν προκύψει .

Ο δράστης και μετέπειτα αυτόχειρας, φέρεται το πρωί της Παρασκευής (300/09) να μετέβη στο πατρογονικό της σπίτι όπου διέμενε μαζί με το μωρό τους και την οδήγησε με βία στους στάβλους σε κτήμα του, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το χωρίο. Ο 56χρονος Χαράλαμπος Καστανίδης, όπως αναφέρει εξάδελφός του, τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του ζήτησε να μεταβεί στο κτήμα του “για να δεις τι θα κάνω”! φέρεται να του είπε. Πριν κλείσει η τηλεφωνική μεταξύ τους σύνδεση, άκουσε πυροβολισμούς και θεώρησε ότι προέρχονταν από κυνηγούς πριν αποκαλυφθεί το έγκλημα που είχε διαπράξει.

Ο 56χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και προκάλεσε θανατηφόρα τραύματα αρχικά στο οχτώ μηνών μωρό τους, και στη συνέχεια επέφερε θανατηφόρα τραύματα με σκάγια στη σύντροφο και μητέρα του παιδιού τους, το οποίο πριν ένα μήνα είχαν βαπτίσει. Ο δράστης στη συνέχεια προέβη σε διάβημα αυτοχειρίας.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καβάλας.