Πολυτεχνείο: ΤΩΡΑ- Αντιεξουσιαστές αποβίβασαν επιβάτες τρόλει και το πυρπόλησαν

Με ορμητήριο το πολυτεχνείο οργανωμένη ομάδα αντιεξουσιαστών πυρπόλησε τρόλει εν κινήσει.

image

(20/05-23.30) Οργανωμένη ομάδα αντιεξουσιαστών με ορμητήριο το ΕΜΠ κινήθηκαν στην Πατησίων, ενέκοψαν την πορεία εν κινήσει τρόλει, αποβίβασαν με φραστικές απειλές τους επιβάτες. Περιέλουση να το εσωτερικό με εκλεκτό υγρό, και στουπιά πυρπόλησαν το όχημα.

image

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων μπροστά από το Πολυτεχνείο επί της Πατησίων, ενω δεν υπάρχει αναφορά για τραυματίες.
Από διακριτική απόσταση, οι Αστυνομικές δυνάμεις (ΔΑΕ/ΥΑΤ) παρατηρούν τη δράση των βάνδαλων αντιεξουσιαστών καθώς η εντολή που έχουν λάβει είναι τα πληρώματα, να μην διερχονται από την Πατησίων.

image

Στο σημείο έχει κληθεί να μεταβεί η Πυροσβεστική και επιχειρεί στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς.
Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικο εμπρησμού από κουκουλοφόρους  να πυρπολούν τρόλει στα Εξάρχεια. Οργανωμένα πέντε άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους (22/01) είχαν προσεγγίσει την αφετηρία των τρόλει στη συμβολή των οδών Βασ. Ηρακλείου και Μπουμπουλίνας εισέβαλλαν σε σταθμευμένο τρόλει, ανάγκασαν τον 57άχρονο οδηγό κι έναν επιβάτη να αποβιβαστούν και με μία βόμβα μολώτοφ στο εσωτερικό και τέσσερις εξωτερικά προκάλεσαν εμπρησμό. Από την φωτιά που προκλήθηκε καταστράφηκαν τρία καθίσματα στο εσωτερικό του τρόλεϊ και υλικές ζημιές εξωτερικά ενώ οι δράστες διέφυγαν προς την πλατεία.