“Πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία να εστιάσουν στο ζωτικότερο κεφάλαιό της αντεγκληματικής πολιτικής, τους εργαζόμενους”

Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, για τα Καταστήματα Κράτησης και τις υποδομές που χρήζουν άμεσα ενίσχυσης

“Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι τα καταστήματα κράτησης χρήζουν άμεσης ενίσχυσης στην υλικοτεχνική υποδομή και χαιρετίζω ειλικρινά κάθε προσπάθεια εξοπλισμού τους όπως την προμήθεια συστημάτων antidrones, φραγής κινητών, X-Ray, κ.α.
Περιμένω όμως η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία παράλληλα να εστιάσει στο ζωτικότερο κεφάλαιό της αντεγκληματικής πολιτικής, το οποίο είναι οι εργαζόμενοι.
Η επένδυση στο προσωπικό αποτελεί τον πλέον σημαντικό και καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία μιας αντεγκληματικής πολιτικής. Επένδυση στο προσωπικό σημαίνει, καταρχήν προσλήψεις, εξόφληση των δεδουλευμένων, αξιοκρατικό σύστημα προαγωγών και ουσιαστική εκπαίδευση. Ας μην αμελήσει η ηγεσία τα παραπάνω γιατί μόνο με επαρκές και εκπαιδευμένο προσωπικό μπορεις να έχεις ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης και ασφάλειας, το οποίο να είναι σε θέση να ανταποκριθεί ικανοποιητικά στις επιχειρησιακές ανάγκες” αναφέρει σε σχόλιό του ο Γιώργος Κωστίκας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης για την εισήσηγή τους στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.