Πολιχνίτο, Λέσβου: Προκάλεσε εμπρησμό στο κατάστημα με φιάλες υγραερίου του αδερφού του- Νεκρός ο δράστης

Προκάλεσε εμπρόθετη πρόσκρουση με όχημα στο οποίο επέβαινε, σε κατάστημα με φιάλες υγραερίου με αποτέλεσμα εκδήλωση φωτιάς, από την οποία κατέληξε νεκρός ο δράστης και αδελφός του ιδιοκτήτη της επιχείρησης

Ο 71χρονος δράστης (19/09-04.00) με αγροτικό αυτοκίνητο προσέγγισε την οικία του αδελφού του και με εύφλεκτα υλικά προκάλεσε εμπρησμό στο όχημα του ιδιοκτήτη και μέρος της οικίας του. Στη συνέχεια εισέβαλλε με το όχημα εμφορτο με φιάλες, στο κατάστημα του αδερφού του.

Από την πρόσκρουση του οχήματος προκλήθηκε σπινθήρας και εκδηλώθηκε φωτιά στο κατάστημα. Ακολούθησαν εκρήξεις με τους κατοίκους να βγαίνουν έξω έντρομοι από τις οικίες τους.

Ο 71χρονος οδηγος απανθρακώθηκε και οι διασώστες της Πυροσβεστικής προχώρησαν στον απεγκλωβισμό του, ενω δόθηκε άμεσα εντολή εκκένωσης της περιοχής.

Ο ιδιοκτήτης της οικίας και της επιχείρησης δηκωσε σε τοπικά μεσα, «δε μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη. Ο αδελφός μου είχε γενικά μια προβληματική συμπεριφορά απέναντί μου και απέναντι γενικά στην κοινωνία. Θα έπρεπε από χρόνια να βρίσκεται φυλακή. Τον συντηρούσα σε όλη μας τη ζωή. Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν αρκετά ζητήματα σοβαρά. Έβαλε φωτιά στο σπίτι και στο μαγαζί μου με ρούχα και είδη δώρων. Ευτυχώς πρόλαβα και βγήκα έξω, είναι απίστευτα όλα αυτά».

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας σε συνεργασία με το Ανακριτικό του ΠΣ.