Καστοριά: Συνελήφθη ο γιος της ηλικιωμένης- Έρευνα για οστά που εντοπίσθηκαν θαμμένα κοντά σε γήπεδο

Με τη διερεύνηση της υπόθεσης εξαφάνισης της υπεργηρης γυναίκας στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησε στη σύλληψη του γιου της

Προσήχθη εξετάστηκε και καθως υπέπεσε σε αντιφάσεις συνελήφθη ο 46χρονος γιος της 82χρονης, ο οποίος δήλωσε την εξαφάνισή της, την περασμένη Παρασκευή (16/09). Είχε κληθεί εκ νέου να καταθέσει ωστόσο οι αντιφάσεις σε σχέση με την αρχική του κατάθεση ανέδειξαν ενδείξεις ενοχής και συνελήφθη για ψευδή κατάθεση. Στην κατάθεσή του ο 46χρονος αρχικα δήλωσε την εξαφάνιση την Παρασκευή (16/09), και ανέφερε ότι είχε να δει τη μητέρα του από την προηγούμενη ημέρα (Πέμπτη 15/09). Μετά την ανεύρεση των οστών καθώς κλήθηκε εκ νεου να καταθέσει υποστήριξε πώς έχει να δει περίπου απο δεκαημέρου την υπεργηρη μητέρα του.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίσθηκαν σε ρέμα κοντά στο γήπεδο του χωριού Δενδροχώρι, στην Καστοριά, ανθρώπινο κρανίο και οστά, τα οποία έχουν μεταφερθεί στην ιατροδικαστική Υπηρεσία προς εξέταση.

Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, καθώς καθως επίσης η κατάληξη απο παθολογικά αίτια για την 82χρονη και στη συνέχεια να ενταφίασαν Από τις εργαστηριακές εξετάσεις DNA αναμένεται ταυτοποίηση, ώστε να διακριβωθεί, αν τα οστά ανήκουν σε άνθρωπο ή σε ζώο.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η υποδιεύθυνση ασφάλειας Καστοριάς.