Ποινική Δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, στο γιο ιερέα σε βάρος του 4ετών γιου του- «Ο μπαμπάς με πόνεσε με τη «βίδα»»

Η υπόθεση ασέλγειας σε βάρος 4χρονου αγοριού από τον πατέρα του, γιο ιερέα, από τη Βόρεια Ελλάδα, προκαλεί αποτροπιασμό και οι λεπτομέρειες που περιγράφει το νήπιο αγόρι, είναι ενδεικτική αναφορά της κακοποίησης που υπέστη

Γιος ιερέα κατηγορείται ότι βίαζε τον τετράχρονο γιο του, σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλλε η μητέρα του 4ετών αγοριού, ενώ τις αποτρόπαιες πράξεις είχε σε γνώση της, και η πρεσβυτέρα, μητέρα του 38χρονου. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προκύπτει ότι ο πατέρας και η γιαγιά του νηπίου, κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών, όταν το νήπιο ήταν με τον πατέρα του, προέβησαν σε πράξεις ασέλγειας ενώ βιντεοσκοπούσαν τα όσα υπέβαλλαν το 4χρονο αγόρι. Το παιδί περιέγραψε τον βιασμό του, χωρίς να συνειδητοποιεί αν αυτά που υπέστη ήταν σωστά ή λάθος, αλλά ως πράξεις που του προκάλεσαν σωματικό πόνο.

Στις συνεδρίες με ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό το παιδί περιέγραψε τα όσα φέρεται να βίωσε στα χέρια του πατέρα του και της γιαγιάς του.

Ψυχολόγος: Θέλεις να πας στο σπίτι του μπαμπά;

4χρονος: Όχι, με μαλώνει. «Παιδί κακό», με έλεγε.

Ψυχολόγος: Ξέρεις τι είναι αυτό; (σ.σ.: του γίνεται επίδειξη φωτογραφίας ανδρικού μορίου).

4χρονος: Αυτό είναι «βίδα». Αυτή είναι μικρή «βίδα» και αυτή είναι μεγάλη «βίδα». Ο μπαμπάς με πόνεσε με τη «βίδα». Στο σχολείο δεν θέλω να ξαναπάω, γιατί θα με πάρει ο μπαμπάς. Δεν θέλω να ξαναπαίξω τέτοια παιχνίδια.

Ψυχολόγος: Σε μαλώνει ο μπαμπάς;

4χρονος: Μου έδωσε σφαλιάρα. Ο μπαμπάς έδινε σφαλιάρες στη γιαγιά όταν παίζαμε «κλέφτες και αστυνόμοι».

«Ο 4χρονος εκδήλωσε άρνηση για το σχολείο, γιατί θα τον πήγαινε ο πατέρας του»

Η αποκάλυψη για τη σεξουαλική κακοποίηση του νηπιου αγοριού, ακολούθησε την άρνησή του, να πάει στο σχολείο όταν έμαθε ότι θα πήγαινε να το παραλάβει ο πατέρας του. Η μητέρα, περιγράφει μεταξύ άλλων, «μου τον έφερε, άρχισε να κλαίει, αισθανόταν βρώμικος, άλλο παιδί», ενώ παραθέτει ότι πριν προχωρήσει σε διαζύγιο από τον πρώην σύζυγό της προ τριετίας, και η ίδια είχε κακοποιηθεί ενώ δεν πίστευε ότι μπορεί να κακοποιούσε και το γιο τους.

«Αυτό ήταν ένα μέρος των ενδείξεων. Το παιδί όταν επέστρεψε από τις καλοκαιρινές διακοπές, τον Ιούλιο του 2022, είχε τελείως διαφορετική συμπεριφορά. Έχει ελεγχθεί από παιδοψυχολόγους, παρουσία ανακριτικών υπαλλήλων, με κάμερα, σε τουλάχιστον 4-5 δίωρες συνεδρίες», σύμφωνα με το νομικό συμπαραστάτη της μητέρας του νηπίου, και συνέχισε, «Η Ποινική Δίωξη αφορά σε βιασμό κατ’ εξακολούθηση, σε ένα παιδάκι το οποίο είναι κάτω από 12 ετών. Είναι 4 ετών. Το παιδάκι έχει περιγράψει σχεδόν τα πάντα. Μετά από ειδική προσαρμογή, «ξεκλείδωσε» τα περισσότερα από αυτά που έχει υποστεί. Οι ψυχολόγοι λένε ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί την απαξία των βασανιστηρίων, αλλά τα έχει συνδέσει με πόνο. Απορώ πώς δεν έχει συλληφθεί μέχρι σήμερα αυτός ο άνθρωπος».

«Τα παιχνίδια μας με τον μπαμπά τα βλέπαμε μετά στην τηλεόραση»

«Το παιδί είχε πραγματικά σημάδια πάνω στο κορμάκι του. Επίσης, είχε μια συμπεριφορά σαν να πειραματίζεται με τη σεξουαλικότητά του. Άρχισε να ονοματίζει τα γεννητικά όργανα, ανδρικά και γυναικεία. Με βάση το διαβιβαστικό που έχω στα χέρια μου, συμμετοχή είχε και η πρεσβυτέρα, μητέρα του 38χρονου», εξήγησε ο δικηγόρος της μητέρας του νηπίου, ενώ επεσήμανε ότι, «κατά τη διάρκεια της εξέτασής του, το παιδί φαινόταν πως είναι πιο άνετο όταν ήταν κλειστή η κάμερα. Δήλωσε προς την παιδοψυχολόγο, σας το λέω και ανατριχιάζω, πως «δεν θέλω την κάμερα, τα παιχνίδια μας με τον μπαμπά τα βλέπαμε μετά στην τηλεόραση»».