Αντιστράτηγος εα: «Αν είχα μπροστά μου τον Ταξίαρχο, που κατήγγειλε , θα του έλεγα ότι πρέπει να ντρέπεται»

Με αφορμή τις συζητήσεις στους κόλπους της ΕΛΑΣ και ενόψει προεκλογικής περιόδου, για την υπόθεση καταγγελίας εα Ταξιάρχου της ΕΛΑ για το γιο του Υπουργού ΠΡΟΠΟ, εα Αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ παραθέτει την άποψή του

Ο εα Αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ, Κώστας Κυριακόπουλος, αναφορικά με τη καταγγελία, που υποβλήθηκε δύο χρόνια μετά τον έλεγχο, και πέντε ημέρες μετά την αποστρατεία του Διοικητή της άμεσης Δράσης Αθηνών, σημειώνει, «Αν είχα μπροστά μου τον Ταξίαρχο, που κατήγγειλε ότι…’’κουκουλώθηκε’’ πριν δύο χρόνια η έρευνα στη παρέα και τον γιό του Υπουργού, για κατοχή ναρκωτικών, θα του έλεγα ότι πρέπει να ντρέπεται. Δεν είμαι εγώ εκείνος που θα αποδεχθώ ή θα απορρίψω την καταγγελία. Είναι δουλειά άλλων να κρίνουν την βασιμότητά της ή μη. Όμως ο Ταξίαρχος έχει τεράστιες ευθύνες, διότι εαν ευσταθούν όσα ισχυρίζεται, σημαίνει ότι ‘’συμμορφώθηκε’’ στην υπόδειξη του τότε Αρχηγού της ΕΛΑΣ και άρα συνέπραξε στο ‘’κουκούλωμα’’ του περιστατικού…».

«Έπρεπε τότε να κλείσει το τηλέφωνο στον αρχηγό και να κάνει τη δουλειά του. Αντ’ αυτού παρέμεινε και απόλαυσε τις υψηλόβαθμες θέσεις του στο Σώμα και τώρα που αποστρατεύθηκε, θυμήθηκε να κάνει τον ήρωα…! Κάποια στιγμή όλοι φεύγουμε από την ΕΛΑΣ και οφείλουμε να φροντίζουμε για την αξιοπρέπεια και την υστεροφημία μας. Ο καταγγέλλων, στα δικά μου μάτια, έχασε τα ίχνη τους…».