Ποινική Δίωξη για τρια κακουργήματα στον Πέτρο Φιλιππίδη- Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε Ανακριτή

Ποινική Δίωξη για τρεις κακουργηματικές κατηγορίες σεξουαλικής βίας, άσκησε μετά την ολοκλήρωση της έρευνας ο εισαγγελέας Πρωτοδικών στον ηθοποιό

Σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό και απόπειρα βιασμού κατά συρροή άσκησε Ποινική Δίωξη ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος στον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη και παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτικό Ανακριτή. Προηγήθηκαν οι καταγγελίες τριών γυναικών ηθοποιών και ο ηθοποιός κλήθηκε σε απολογία με την ισότητα του υπόπτου.

Η σύζυγος του ηθοποιού, έχει προχωρήσει στις διαδικασίες συναινετικού διαζυγίου με τον Πέτρο Φιλιππίδη, να ζει απομονωμένος στο σπίτι του, στηριζόμενος ψυχολογικά με βαριά φαρμακευτική αγωγή. Ο συνήγορός του Θέμης Σοφός, αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Οι καταγγελίες με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη, υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Οργάνου του ΣΕΗ Πασχάλη Τσαρούχα. Σύμφωνα με τη δικογραφία ο βιασμός που αποδίδεται στον κωμικό ηθοποιό προδιορίζεται χρονικά στο 2008. Η καταγγελία απέδιδε απόπειρα βιασμού ωστόσο ο Εισαγγελικός Λειτουργός ο οποίος έκρινε πως πρόκειται για τετελεσμένη πράξη στο καμαρίνι του ηθοποιού, όπου το θύμα μετέβη για να συζητήσουν για συνεργασία σε ρόλο.

Οι δύο απόπειρες βιασμού αποδίδονται χρονικά στο 2010 και το 2014 με δύο γυναίκες οι οποίες υποστηρίζουν ότι βρέθηκαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ηθοποιο, όταν είχαν επαγγελματική συνάντηση, στο καμαρίνι του και μέσα στο όχημά του σε ερημική τοποθεσία το Ψυχικό  όταν σε επαγγελματική συνάντηση αποδέχθηκε την πρότασή του να την πάει στο σπίτι της με το αυτοκίνητο του.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε στον Εισαγγελικό Λειτουργό όταν κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση, ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται στις καταγγελίες σε βάρος του.