Ποινική Δίωξη για παραβίαση των μέτρων στους δύο δικηγόρους μεταξύ των υπογραφόντων στο κάλεσμα για πορεία την 6η Δεκέμβρη

Ποινική Δίωξη άσκησε ο Εισαγγελέας για παραβίαση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, στους δύο δικηγόρους, καθώς επιχείρησαν να προσεγγίσουν στα Εξάρχεια, και συνελήφθησαν

Ελεύθεροι λόγω της ειδικής δωσιδικίας αφέθηκαν οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης οι οποίοι είχαν προσαχθεί νωρίτερα (06/12) μεταξύ και άλλων οργανωμένων ατόμων, όταν επιχείρησαν να προσεγγίσουν τη συμβολή της Μεσολογγίου με την Τζαβέλα στα Εξάρχεια. Άμεσα ενημερώθηκε ο Εισαγγελέα και οι προσαγωγές στη ΓΑΔΑ οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σε βάρος του ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα, Ποινική Δίωξη, για παραβίαση των μέτρων προστασίας από την πανδημία, και θα τους ορισθεί δικάσιμος.

Σύμφωνα με δήλωση του Κώστα Παπαδάκη, «Απαγγέλθηκε κατηγορία , σχηματίστηκε δικογραφία και κλήθηκα σε απολογία αφού είχα συλληφθεί από τις 12.30 από την αστυνομία για το αδίκημα 285 ΠΚ. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στο κείμενο της απολογίας η παραπάνω διαδικασία έγινε μετά από συνεννόηση της αστυνομίας με τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης κ. Σπυρόπουλο , ο οποίος έδωσε εντολή να αφεθώ ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας».

Οι δύο δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής στη Δίκη του Εφετείου, μεταξύ άλλων εναλλακτικοί καλλιτέχνες, είχαν υπογράψει κάλεσμα σε πορεία την 6η Δεκέμβρη, παρά την απαγόρευση από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.  Οι συλληφθέντες νομικοί , ζήτησαν την Ποινική και Πειθαρχική Δίωξη του Αττικάρχη και παντός άλλου υπευθύνου για την «παράνομη σύλληψή τους και την παραβίαση μέτρων κατά του κορωνοϊού καθώς στον ίδιο χώρο κράτησης υπήρχαν 80 άτομα μαζί και οι αστυνομικοί οι οποίοι με τα ίδια γάντια ερευνούσαν τα πράγματά τους».