Ποινική Δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαρος των δραστών της επίθεσης με φωτοβολίδα στη δικηγόρο

Ποινική δίωξη για τον σοβαρό τραυματισμό, από φωτοβολίδα, της 55χρονης δικηγόρου Αναστασίας Τσουκαλά στα επεισόδια που ακολούθησαν την πορεια, για τα γεγονότα του ’73 στα Εξάρχεια.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, άσκησε Ποινική Δίωξη  κατά των αγνώστων δραστών, για το αδίκημα της  βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης που είχε συνέπεια το βαρύτατο τραυματισμό της αντιπροέδρου του ΚΕΜΕΑ.  Παράλληλα άσκησε ποινική δίωξη και αγνώστων και για  εμπρησμό από πρόθεση με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή αυτοκινήτου σταθμευμένο στην περιοχή των Εξαρχείων πέριξ Πολυτεχνείου .

Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού», η 55άχρονη δικηγόρος

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού», παραμένει νοσηλευόμενη διασωληνωμένη και σε σοβαρή κατάσταση, η 55άχρονη δικηγόρος Αναστασία Τσουκαλά, η οποία τραυματίστηκε από φωτοβολίδα (17/11) την οποία απέρριψαν σε ευθεία βολή με εκτόξευση από πιστόλι (ή αυτοσχέδιο πυροσωλήνα) με τους δράστες  μεταξυ των αντιεξουσιαστών, ενώ συμομιλούσε με φωτορεπόρτερ στη συμβολή των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτου.

Ή Αναστασία Τσουκαλά είναι εγκληματολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris II. ενώ με απόφαση του Νίκου Τοσκα, τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ), καθώς παράλληλα είναι και νομική εκπρόσωπος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.